Diari Més

Urbanisme

Un sociosanitari de FIATC pot ser l'alternativa al projecte fallit d'Ikea a Tarragona

L’objectiu és construir un centre d'atenció a tocar de l’Anella Mediterrània, mentre que altres inversors aposten per fer un hotel

Zona on es troben els terrenys on Ikea té previst, si no decideix el contrari, construir la seva seu.

L'asseguradora FIATC opta a comprar els terrenys d'Ikea per fer-hi un sociosanitariCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mentre que la possibilitat que la multinacional sueca Ikea obri un centre comercial al PP-10, a l’Anella Mediterrània, s’esvaeix ,l’asseguradora FIATC ja ha subscrit l’opció de compra d’uns terrenys per construir un sociosanitari en la zona, que inclouria una clínica privada, segons ha pogut saber aquesta redacció. A més, l’Ajuntament ha rebut l’interès de particulars per altres terrenys amb capacitat d’albergar residències per a esportistes i estudiants, i per una instal·lació hotelera.

Fonts municipals han confirmat a Diari Més que, des del passat mes de juliol, l’Ajuntament no té notícies d’Ikea i està a l’espera de què la multinacional sueca es pronunciï i digui si, finalment, aterrarà al PP-10 o farà marxa enrere en la seva intenció d’obrir un establiment comercial a la zona.

L’Ajuntament ja està cansat d’esperar la decisió d’Ikea, ja que vol tirar endavant, com més aviat millor, les obres d’urbanització del PP-10, adjudicades a Dragados. L’arribada de FIACT i d’altres inversor facilitaria dur a terme un projecte pel qual sospira l’Ajuntament. Les fonts municipals consultades va apuntar que l’Ajuntament busca alternatives a Ikea i aquestes comencen a arribar.

Han passat ja uns mesos que l’Ajuntament va fer arribar a la central d’Ikea el contingut de sentències judicials que afectaven als terrenys, una documentació que la multinacional volia estudiar en profunditat abans de prendre una decisió definitiva sobre la seva implantació a Tarragona. Tot i que fa uns mesos que la va rebre, l’empresa no s’ha pronunciat ni a favor ni en contra obrir un centre comercial al PP-10, circumstància que no agrada a l’Ajuntament. En aquest temps, la multinacional sueca ha introduït canvis en el sistema de comercialització dels seus productes, fugint de la construcció de nous establiments com el que havia previst per Tarragona i substituir-los per botigues urbanes de mida més petita. L’aparició de nova competència com la que fa Amazon i un incipient canvi d’hàbits dels consumidors, que comencen a abandonar els centres comercials per tornar a les ciutats, són aspectes que Ikea sospesa.

Han transcorregut més de sis anys del moment en què es va conèixer l’interès d’Ikea per instal·lar-se a Tarragona. La primera notícia es va produir el 2012. Des de llavors, diversos contratemps han retardat el projecte, entre els quals recursos plantejats per propietaris de terrenys que ja s’han resolt judicialment i del contingut dels quals va ser informada la multinacional. El temps transcorregut i l’absència d’un posicionament clar han perjudicat el calendari de desenvolupament del PP-10, que ha de transformar l’entorn de l’Anella Mediterrània. El plan B de l’Ajuntament comença a funcionar i el projecte podria experimentar un gir en els pròxims mesos.

tracking