Diari Més

Música

«Tenim una cosa a dir: Val la pena lluitar»

Sal150 presenta aquest diumenge el seu últim treball, ‘Vale la pena vivir’, al Teatre Tarragona

La banda de Tarragona enceta una gira que els portarà per tot Espanya.

«Tenim una cosa a dir: Val la pena lluitar»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou treball del grup tarragoní Sal150 no busca dobles lectures. El seu missatge, proclamat en majúscules a la portada del disc, impregna les lletres de les dotze cançons que presenten: Vale la pena vivir. Una afirmació que se sustenta en molts anys de treball i en la constatació que, a la vida, no s’ha de llençar mai la tovallola: «Hi ha molta gent que pensa que potser no serveix pel que vol fer, o que es deixa influir pel que diuen o pensen d’ells. Nosaltres, per la nostra experiència, hi tenim alguna cosa a dir, i és que val la pena lluitar pel dia a dia», explica Cristóbal Varo, guitarra del grup.

Vale la pena vivir és el quart treball d’estudi de la banda, després de Sal150 (2009), Un mundo ficticio (2013) i Planeta Cuadrado (2015). El grup, compost per Miguel Lara, Rosa Burguera, Damian García, Cristóbal Varo, Dani Martínez i Héctor Sanz, es defineix com una banda de rock-celta, «a qui li agrada parlar de la vida i dels seus valors més elementals».

«Aquest disc suposa pujar un esgraó en quant a maduresa, hi hem pogut dedicar més temps a nivell d’estudi, i dedicant més temps i estima a la mescla», explica Miguel Lara, veu i violí de la banda. Per primera vegada, a més, n’han assumit la producció, després que en els treballs anteriors aquesta funció la fes el productor Pemi Rovirosa (Lax’n’Busto). «Amb el Pemi hem après molt, però arribat aquest punt, ens va dir que havíem de començar a volar sols. Hem treballat molt i hem anat veient que les cançons anaven tenint molta personalitat, i tot i que potser sonen una mica més contemporànies, l’essència de Sal150 segueix estant allà», assegura Lara. Una essència, expliquen, que consisteix a fer música que arribi al cor de manera desenfadada, però també directa i profunda. D’aquí que el tema de presentació que han escollit hagi estat Mentiras, que denuncia les veus que ens diuen que no podem ser allò que sempre hem volgut ser.

Encetant la gira

La gira de presentació de Vale la pena vivir començarà aquest diumenge, 28 d’octubre, al Teatre Tarragona. El concert arrencarà a les 19 h. (l’apertura de portes serà mitja hora abans) i tindrà a Maria Jacobs de telonera. Una part dels beneficis de l’entrada es destinaran a l’ONG Sembradores de esperanza.

És la primera vegada que Sal150 actuarà en aquest escenari, i ho viuen com un repte però també molt il·lusionats per tocar a casa. Asseguren que hi portaran un directe «amb molt bon so i una gran il·luminació, que han preparat amb molta estima». Després de Tarragona començaran a rodar per escenaris d’Andorra, Madrid, Bilbao, els Pallaresos i la Sala Apolo de Barcelona. De cara a l’any que ve, preveuen girar per Andalusia i el nord d’Espanya. «La idea és anar tocant en sales ara a l’hivern i, quan arribi la primavera, començar a rodar per escenaris i festivals», conclou Lara.

El grup es defineix com una banda de rock-celta.

«Tenim una cosa a dir: Val la pena lluitar»Cedida

tracking