Diari Més

L'Oktoberfest espera servir més de 9.000 litres de cervesa en set dies

La TAP acollirà la segona edició, en la qual s’oferirà la típica gastronomia alemanya, amb la novetat de productes vegans i sense gluten

Roberto Iserte i Marta Torras, ahir a la TAP en la presentació de la segona edició de l'Oktoberfest.

L'Oktoberfest espera servir més de 9.000 litres de cervesa en set diesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona edició de la proposta gastronòmica Oktoberfest es durà a terme a la Tarraco Arena Plaça (TAP) amb destacades novetats. La festa tradicional bavaresa s’amplia a dos caps de setmana i l’horari serà de les 18 hores de la tarda a les dues de la matinada. A més d’augmentar les propostes lúdiques, també hi haurà una activitat de maridatge. Marta Torras, directora de l’Oktoberfest, va anunciar que l’edició d’enguany s’iniciarà el dimecres 31 d’octubre i continuarà els dies 1, 2 i 3 de novembre, per completar el primer cap de setmana, i del 8 al 10 del mateix mes, en el segon. L’augment de la durada és conseqüència de la bona acollida que aquesta iniciativa, que barreja el món de la cervesa amb la gastronomia alemanya, va tenir per part dels tarragonins.

La TAP espera rebre la visita d’entre 17.000 i 20.000 persones, servir més de 9.000 litres de cervesa de 13 varietats diferents i superar els 3.000 quilos de saltxitxes. En la primera edició, celebrada l’any passat al mateix escenari, es van consumir prop de 7.500 litres de cervesa per part dels 13.000 visitants, va informar Torras, qui va dir que, amb aquesta activitat, «volem donar a conèixer el món de la cervesa i posar aquesta beguda al lloc que es mereix».

La directora de l’esdeveniment va anunciar que «hem ajustat l’horari a la tarda i la nit». L’any passat, l’Oktobertfest va obrir les portes a partir de les 12 del migdia «i vam comprovar que el gruix de la gent venia a partir de la tarda». Torras va recordar que l’accés a la TAP és gratuït, i va remarcar la principal festa que es fa a Baviera i que es reproduirà a Tarragona «és transversal, ja que hi participen persones de totes les edats: vénen des de famílies a grups d’amics i tota mena de públic».

El director de màrqueting de la TAP, Roberto Iserte, va manifestar que l’Oktobertfest de l’any passat «va ser una experiència molt positiva i esperem que aquest ambiciós projecte duri molts anys». Els promotors de la iniciativa també organitzen l’Oktoberfest al Poble Espanyol de Barcelona, «i aquest és el segon any que confien en Tarragona», va remarcar Iserte.

Propostes lúdiques

En els set dies de l’Oktoberfest s’oferiran diverses propostes lúdiques, com música que ambientarà l’escenari de la TAP, concursos i sortejos. A més, a les 20.30 hores hi haurà una demostració de com s’ha de tirar la cervesa i la diferència entre una amb escuma o amb crema. A les 21 hores serà el torn d’una competició característica de l’Oktoberfest, com és menjar frànkfurts. El repte serà consumir el màxim possible d’aquestes saltxitxes en un període de temps determinat i el guanyador s’emportarà el seu pes en cervesa.

Degustació i maridatge

Entre les novetats d’aquest any destaquen sessions de degustació de cervesa i maridatge que es duran a terme el 31 d’octubre i els dies 1, 9 i 10 de novembre a partir de les 19.30 hores. Les persones interessades a participar-hi hauran de fer una inscripció prèvia. Els assistents rebran informació de les diferents tipologies de cerveses existents, els seus aromes i graduació, així com la manera adequada d’acompanyar-la amb aliments que permeten aprofundir en els seus sabor. Sara Jiménez va oferir ahir, en el decurs de la presentació de l’Oktoberfest, una breu demostració en què va oferir informació de tres tipus de cervesa diferents i les seves característiques. «Pensem que hi ha una cervesa per a cada moment». Jiménez va explicar l’origen dels colors o la diferència entre una cervesa amb escuma o amb crema. La segona manté totes les qualitats des de l’inici fins al darrer glop, cosa que no passa amb la primera.

Per altra banda, l’Oktoberfest posarà a disposició del públic que accedeixi a la TAP una barra específica on tothom que ho vulgui podrà crear la seva cervesa a partir d’una base. L’afegit de diversos productes, a escollir per cada persona, s’aconseguirà un resultat diferenciat.

Un grup de periodistes participa en una sessió de maridatge.

L'Oktoberfest espera servir més de 9.000 litres de cervesa en set diesGerard Martí

tracking