Diari Més

Ple Municipal

La CUP proposarà al ple «aprofitar» els locals buits de la ciutat

La mesura dels anticapitalistes pretén lluitar contra la «desertificació comercial» del centre

Imatge d'un carrer del centre de la ciutat amb locals tancats.

La CUP proposarà al ple «aprofitar» els locals buits de la ciutatDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP proposarà demà al ple de l’Ajuntament «aprofitar» els locals buits de la ciutat com a mesura per lluitar contra la «desertificació comercial que pateixen molts barris de Tarragona». Els cupaires plantegen elaborar un cens amb tots els locals buits i denuncien que aquesta situació beneficia els grans centres comercials i perjudica el comerç de proximitat. Amb l’objectiu d’aprofitar aquests espais els anticapitalistes proposen requerir als propietaris que «mantinguin en bon estat» els locals i altres mesures com «la promoció de noves activitats relacionades, per exemple, amb l’economia solidària, projectes culturals o producció artesanal. En una altra moció, la CUP proposarà promocionar els horts urbans amb la creació d’una comissió de treball que elabori una xarxa de plantacions.

«9 mocions de 394 »

El PDeCAT demanarà al ple un mecanisme per controlar les mocions aprovades i el seu estat d’execució. El partit lliberal assegura que, des de l’inici del mandat d’aquesta legislatura, s’han presentat 394 mocions, de les quals 224 s’han aprovat i només 9 són actualment una realitat. «La llista d’incompliments és cada vegada més llarga», va denunciar ahir el portaveu del PDeCAT, Dídac Nadal, que afegeix que «sabem que les mocions són declaracions d’intencions, però també som conscients que la majoria dels acords aprovats fan referència a actuacions per millorar la ciutat». Els independentistes també proposen incloure dos milions d’euros en els pressupostos participatius.

Ciutadans posarà sobre la taula la situació del Museu d’Història i proposarà una moció per millorar la situació dels seus treballadors. L’Ajuntament tramita la contractació de vuit persones, després que no renovés el contracte a 20 treballadors el passat setembre.

El PSC i ICV presenten aquest dimecres una moció conjunta de suport a l’adhesió del manifest que demana el premi Nobel de literatura pel poeta Federico Garcia Lorca, assassinat durant la guerra civil pel bàndol franquista. i a la que s’hi han sumat 200 personalitats del món acadèmic. Els verds també presenten una altra moció on es solidaritzen amb l’alcalde italià de Riace, arrestat per afavorir la immigració il·legal. El poble és un símbol a favor de l’acollida. Per la seva banda, ERC planteja l’ampliació, protecció i promoció de l’Anella Verda de Tarragona.

tracking