Diari Més

URV

L'edifici de Ciències de l'Educació farà un nou pas a partir del gener

Quatre empreses s’han presentat a la licitació i la previsió és signar el contracte al desembre

Solar destinat a la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia, on ja s'ha fet el soterrani.

L'edifici de Ciències de l'Educació farà un nou pas a partir del generJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre empreses opten a la construcció de la segona fase de les obres de l’aulari del campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili que, en el futur, podria albergar la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, actualment ubicada en unes instal·lacions força envellides del campus Sescelades. Una cinquena empresa es va presentar fora de termini. La pròxima setmana, la URV valorarà les propostes tècniques presentades per les quatre empreses. La signatura del contracte està previst que es dugui a terme en un mes i mig.

El calendari per l’inici de les obres començarà a comptar un mes després que s’hagi fet efectiu el contracte, per la qual cosa se situa en el pròxim mes de gener com molt aviat. La durada de les obres serà d’11 mesos i comprendran l’estructura de l’edifici, les façanes i la coberta. El pressupost és de poc més de 2,8 milions d’euros.

El passat mes de juliol, la nova rectora de la URV, María José Figueras, en finalitzar el consell de govern va dir que la futura Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia «és de gran dimensió i hem de tenir un pla B per si no arriben els diners necessaris fer finalitzar el projecte». L’equip rectoral «ha de valorar si el projecte segueix sent viable», va indicar Figueras, qui va reclamar aportacions econòmiques de la Generalitat per poder dur a terme el projecte. Fins ara, s’ha fet el moviment de terres i s’ha construït el soterrani de l’immoble, i està a punt de signar-se el contracte de la segona fase.

La tercera fase, així com la quarta, estaran pendents de l’arribada de partides econòmiques. La tercera contempla els acabats i el contingut del nou bloc d’aules que es construirà, mentre que la quarta preveu la construcció d’un nou edifici de 3.500 metres quadrats i que estaria destinat a despatxos del professorat de la facultat i dependències destinades a la recerca.

D’entrada, la URV ha de fer front amb recursos propis als set milions d’euros pressupostats per a les tres primeres fases de la futura facultat, mentre que la quarta té un cost estimat de 3,5 milions d’euros. La participació de la Generalitat és clau en el desenvolupament del projecte complet.

Pocs dies després de ser escollida rectora, María José Figueras va manifestar que, a mitjà termini, «haurem de replantejar l’actual model universitari, ja que en el futur potser s’hauran de crear espais més virtuals» que els existents.

tracking