Diari Més

Història

Les jornades Tarragona 1800 es consoliden i fan una aposta per l'àmbit civil

El Passeig Arqueològic va ser escenari, el passat cap de setmana, del nucli principal de les activitats de reconstrucció del període napoleònic

Membres de la Milícia de Tarragona, en un taller d'esgrima clàssica a la Falsa Braga.

Les jornades Tarragona 1800 es consoliden i fan una aposta per l'àmbit civilDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setena edició de les jornades de reconstrucció històrica Tarragona 1800 va tancar ahir pensant ja en la vuitena, que incidirà en la societat civil de finals del segle XVIII i inicis del XIX. El president de Projecte Tarragona 1800, Elies Torres, va manifestar a aquesta redacció que «s’han superat les perspectives que teníem i estem satisfets perquè el públic que ha vingut s’ha implicat molt en les activitats participatives». «Sembla que Tarragona comença a pair la importància que va tenir aquesta època per la ciutat», va dir.

Torres va comentar que «la nostra intenció és créixer i, per l’edició de l’any vinent, volem portar grups que treballin el vessant didàctic i divulgatiu, als quals els demanarem que facin propostes en aquest sentit». En aquest context, el president de l’entitat va dir que «és una manera d’anar avançant».

Les persones que durant el cap de setmana es van apropar al Passeig Arqueològic van poder veure des d’una representació de militars escocesos que van combatre contra Napoleó a civils vestits d’època, o campaments del VII Regiment de Línia francès que va intervenir durant la guerra a Girona i Tarragona i de les Milícies Urbanes de Tarragona, i, també, participar en tallers d’esgrima clàssica, de sabateria o de cartutxos.

David Oliveres, president de l’Associació Defensar Girona, va manifestar que «les jornades de Tarragona estan molt consolidades i la importància és que aquí s’intenta canviar la dinàmica de les recreacions per treballar aspectes didàctics». En el cas del seu grup de reconstrucció, «expliquem particularitats del VII Regiment de Línia, com el fet que els uniformes eren de llana i que en els botons figurava el número del regiment». De la seva participació en les jornades tarragonines, Oliveres va destacar la intervenció «en la recreació de batalles, una oberta a tots els públics i una destinada als grups».

Les jornades també han servit perquè algunes entitats presentessin les seves propostes. Aquest és el cas de la Casa-Museu Ca l’Amorós, de Porrera. Martí Vergés, un dels seus responsables, va explicar que «vam obrir fa un any i l’experiència de venir a Tarragona és bona, ja que en dóna l’oportunitat de donar-nos a conèixer». La Casa-Museu Ca l’Amorós «és un edifici antic, datat en el segle XIV que va patir diverses reformes». En el seu interior conté «mobiliari dels segles XVIII i XIX i, també, armes de l’època i altres col·leccions», va dir Vergés, mentre mostrava a una visitant un escalfador de llit de fusta.

Per altra banda, demà, dimarts, a les 19 hores, la sala d’actes del Museu del Port acollirà la presentació del llibre Antes morir que rendirse. Testimonios britànicos en el asedio a Tarragona.

Un grup de persones vestides segons la moda de l'època.

Les jornades Tarragona 1800 es consoliden i fan una aposta per l'àmbit civilDiari Més

tracking