Diari Més

Esquerra es presentarà en solitari a les Eleccions Municipals

Ricomà retreu a Ballesteros, els «problemes de seguretat i convivència» al barri del Serrallo

D'esquerra a dreta: el conseller d'Ensenyament Josep Bargalló, la diputada Marta Vilalta i el vicepresident Pere Aragonès.

D'esquerra a dreta: el conseller d'Ensenyament Josep Bargalló, la diputada Marta Vilalta i el vicepresident Pere Aragonès.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Grup d’ERC a l’Ajuntament, Pau Ricomà, va confirmar ahir que els republicans es presentaran en solitari a les properes eleccions municipals del 26 de maig de 2019, descartant una llista única amb els partits independentistes. «ERC es presentarà com ERC», va sentenciar Ricomà ahir diumenge en un acte polític davant del pavelló municipal del Serrallo. Amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, a la primera fila i en un to de precampanya, Ricomà va enumerar el que considera errors i exemples de mala gestió del govern de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros.

El republicà va retreure a l’Ajuntament (PSC-PP), els «problemes de convivència, neteja, seguretat i rates» que pateixen els veïns del barri del Port que, segons Ricomà, «es queixen d’un estat de degradació del barri molt accentuat». Davant d’un centenar de persones, i amb algunes cadires buides, el regidor d’ERC va recordar les inundacions que aquests dies ha patit el barri.

Ricomà va acusar Ballesteros de «girar l’esquena» als problemes de Tarragona i va lloar, irònicament, la «imatge meravellosa» que han deixat els Jocs Mediterranis. En aquesta línia, el republicà va recordar el processament judicial en el qual està immers Ballesteros «acusat d’utilitzar els serveis socials per la seva candidatura». En la llarga llista de crítiques al govern socialista, Ricomà va rebutjar la proposta del pla urbanístic de la Budellera. El portaveu independentista creu que la urbanització contribueix a crear un model de ciutat «donut», amb un centre de la ciutat «cada cop més buit».

Els republicans van obrir ahir un cicle d’actes municipals anomenat Ciutats Republicanes, Ciutats de progrés, amb l’horitzó a les properes eleccions municipals on els independentistes faran actes locals per tota Catalunya. A l’acte d’ahir ERC va comptar amb la presència de quatre diputats del Parlament, entre ells el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès.

Rebuig als comptes de Sánchez

Els republicans va reafirmar-se en la seva negativa a negociar els pressupostos generals de l’Estat, pactats entre el PSOE i Units Podem. Per fer-ho, Aragonès va exigir al Govern de Pedro Sánchez «moviments en relació als presos polítics i a la demanda de l’exercici del dret a l’autodeterminació». «Quan el senyor Iceta ens diu que hem de donar suport als pressupostos de forma gratuïta perquè vindran no sé quants milions d’euros a Catalunya li hem de dir que la dignitat i la llibertat dels presos polítics i de Catalunya no s’intercanvia per cap partida pressupostària», va exclamar el vicepresident. «Les llibertats i els drets de la ciutadania no tenen un preu d’una partida pressupostària. Si volen negociar, saben el que han de fer», va recalcar el conseller d’Economia. Aragonès va afegir que, si l’executiu espanyol vol apujar el salari mínim, ho pot fer a través d’un decret llei. Per Aragonès, el govern de Sánchez «encara ha de demostrar que és diferent al de Mariano Rajoy i a la seva línia repressiva».

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, va afirmar que Tarragona no té projecte cultural ni econòmic. «S’ha de saber què es vol fer si s’obren les escoles per fer altres activitats. En aquesta ciutat això no passa. No podem treballar amb l’Ajuntament», va assenyalar Bargalló, explicant que va posar com exemple la incertesa dels veïns de La Floresta que, segons el conseller, es pregunten si podran fer servir l’Anella Mediterrània, també per a ús escolar.

tracking