Diari Més

Ensenyament

Escoles de Tarragona demanen a la Generalitat més conserges

El Conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, es va reunir ahir amb directors i representants d’assocacions de mares i pares

Accés de l'Escola La Floresta tancat, el passat 25 de setembre.

Escoles de Tarragona demanen a la Generalitat més consergesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Representants d’escoles tarragonines, com ara directors i membres de les associacions de mares i pares d’alumnes (AMPA), van demanar ahir al conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, més conserges als seus centres i més recursos pel manteniment dels centres educatius. En una reunió informal entre el conseller i representants de les escoles, en què també hi va participar el regidor d’ERC, Jordi Fortuny, els centres també van reclamar a la Generalitat més personal de suport per a la inclusió social.

«És una demanda de fa molts anys», explicava ahir a aquest diari Fortuny, que també és Inspector d’Educació del Departament d’Ensenyament. El regidor republicà assenyala fa uns anys les escoles de la ciutat disposaven de dos conserges, però que actualment només en tenen un. «Sempre hi havia un conserge a l’escola. Ara hi ha estones que no n’hi ha. Les escoles es queixen de la falta d’efectius», assegura Fortuny. La vigilància i el manteniment de les escoles municipals recau sobre els ajuntaments, que s’han d’encarregar, diu Fortuny, de la «custòdia i cura dels centres a través de conserges o brigades municipals». En aquest sentit, l’edil independentista manté que el manteniment dels centres «deixa molt que desitjar».

Fortuny assegura que els centres amb més problemes de manteniment són les escoles El Miracle, Torreforta i La Floresta. En aquest últim, la direcció va suspendre les classes el passat 25 de setembre, després que un tros de la cornisa es desprengués. En la trobada, que va tenir lloc a la Part Baixa, el conseller i els membres de la comunitat educativa també van parlar sobre les necessitats educatives especials dels alumnes i els recursos que els professionals necessiten per afrontar aquesta realitat. L’Escola El Serrallo és un dels centres de Tarragona que disposa d’una aula SIEI, un recurs que facilita la Generalitat per atendre els alumnes amb necessitats educatives especials que ho requereixin, com ara els nens amb autisme. «Necessitem més mestres, hores i tècnics d’educació especial. Des dels centres aconseguim optimitzar els recursos perquè les criatures no ho notin», assegura la directora d’aquest centre Rosa Maria Martínez, que manté que el dèficit de professionals acaba afectant els docents. L’Escola El Serrallo compta amb uns 280 alumnes. Martínez explica que sovint cada aula té més de dos alumnes amb necessitats especials. Aquest grup d’alumnes inclou nens i nenes amb necessitats educatives especials, socials (amb famílies amb problemes econòmics) i alumnes nouvinguts. Martínez subratlla que aquesta diversitat «és una riquesa per la resta d’alumnes del centre i, tot i que agraeix l’ajuda dels serveis socials, assegura que falten recursos per fer front aquesta realitat amb les eines adequades.

La directora de l’Escola El Serrallo també reivindica la necessitat de tenir un conserge més per substituir els professors, que avui dia han de rebre també els nens a primera hora del matí quan els pares els deixen a l’escola.

tracking