Diari Més

Cultura

Neix Ancestors: Historias de Atapuerca, un videojoc per a mòbils per conèixer la història en època prehistòrica

El videojoc està disponible tant per Android com per iOS i hi ha col·laborat el director de l’IPHES

Imatge del vídeo promocional del videojoc

Neix Ancestors: Hitorias de Atapuerca, un videojoc per a mòbils per conèixer la història en època prehistòricaYouTube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com vivien els nostres avantpassats fa un milió d’anys? Quin paisatge els acollia? Eren molt semblants a la nostra espècie? Aquestes preguntes són el punt de partida d’Ancestors: Historias de Atapuerca, un videojoc per a dispositius Android i iOS en el qual els jugadors lideren un equip humà que viu a la Sierra de Atapuerca, a Burgos.

Cada nivell del joc és una història sobre els nostres avantpassats que una anciana explica a un clan d’Homo Sapiens a la nit, al costat del foc. En cadascuna d’aquestes històries el jugador coneixerà a herois, experimentarà llegendes i explorarà mites sobre l’origen de la nostra espècie.

Ancestors és part del projecte ATAEVE, una innovadora iniciativa de divulgació en Humanitats Digitals que està liderada pel grup d’investigació DIDPATRI – Universitat de Barcelona, amb el professor Xavier Hernández al capdavant. La missió d’ATAEVE és promocionar l’ús de videojocs com a eines didàctiques que permeten al jugador experimentar el passat a través de la simulació computacional. L’arqueòleg Robert Sala, membre de l’Equip de Investigación de Atapuerca (EIA) i director de l’IPHES ha participat com assessor científic.

Ancestors està disponible gratuïtament per a dispositius portàtils i s’ofereix en castellà i anglès. El joc ha estat desenvolupat per Murphy’s Toast Games, un estudi independent que crea experiències lúdiques transformatives per promoure el pensament científic i la curiositat sobre el nostre passat. En el videojoc, els participants recullen recursos, creen noves eines i cacen temibles animals per donar prosperitat al clan i dominar un territori fonamentat en el d’Atapuerca, jaciment declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

tracking