Diari Més

Societat

Una cinquantena de persones protesten per reclamar justícia per l'estafa d'iDental a Tarragona

La Plataforma d'Afectats demana solucions immediates, més suport institucional i procediments judicials gratuïts

Els manifestants que s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament de Tarragona per denunciar l'estafa d'iDental.

Una cinquantena de persones protesten per reclamar justícia per l'estafa d'iDental a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma d'Afectats per iDental a Tarragona ha aplegat una cinquantena de persones a la plaça de la Font aquest dissabte a la tarda. En la concentració pacifica, emmarcada amb una vintena d'accions arreu de l'Estat Espanyol, els afectats han reclamat justícia i més suport institucional. «Volem solucions en la nostra lluita i, sobretot, reivindicar que la boca no és un luxe sinó una necessitat», ha assegurat Eva Crespo, una de les portaveus de la Plataforma d'Afectats. Així, reclamen que les administracions destinin una partida pressupostària per fer front a la seva situació judicial. «Volem una justícia gratuïta», ha exigit la portaveu, atès que molts dels quatre-cents afectats a la demarcació de Tarragona són persones amb pocs recursos econòmics.

Amb crits «d'iDental estafa nacional» i pancartes amb lemes com «terrorisme dental, emergència sanitària» i «iDental volem un somriu de felicitat» han protestat una cinquantena de persones a les portes de l'Ajuntament de Tarragona. Els manifestants exigeixen «justícia» pel que qualifiquen d'estafa i reclamen a les administracions que sufraguin les despeses judicials del procediment que està sent investigat per l'Audiència Nacional. De fet, demanen que la Generalitat i la Diputació destinin una partida pressupostària per solucionar aquest cas. «Volem una justícia gratuïta perquè el nivell econòmic –dels afectats- no els permet pagar advocats privats», ha afirmat Crespo.

«Tenim encara un problema molt gros, no solucionat», ha assegurat Òscar Xavier Abellàn, un dels portaveus de la plataforma. De fet, el col·lectiu xifra en més de 400 els casos a la demarcació de Tarragona. «Nosaltres només som la punta de l'iceberg, n'hi ha molts més, perquè la majoria d'afectats són gent gran», els quals encara no s'han posat en contacte amb la plataforma, diu, tot afegint que les convocatòries les fan a través de les xarxes socials. Pel que fa a les xifres d'afectats a l'Estat Espanyol estimen que sumen uns 400.000 mentre que a Catalunya s'enfilen a 13.000 persones.

Per tot plegat, des de la Plataforma d'Afectats a Tarragona, demanen que els clients d'iDental puguin acabar els tractaments dentals interromputs i que s'aturin els pagaments dels crèdits a entitats bancàries vinculats aquests tractaments. I també que se'ls reemborsin els diners ja pagats.

tracking