Diari Més

Patrimoni

Visites guiades i un concurs d'Instagram per descobrir l'obra de Josep Maria Jujol

La primera jornada de la ruta organitzada per la Fundació Trencadís es farà el 27 d’octubre

Retrat de l'arquitecte modernista Josep Maria Jujol.

Visites guiades i un concurs d'Instagram per descobrir l'obra de Josep Maria JujolCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Trencadís, en col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona, ha programat cinc visites guiades al patrimoni modernista de la ciutat, en el marc de la celebració de l’Any Jujol. La primera tindrà lloc el 27 d’octubre i les següents els dies 3, 10, 17 i 24 de novembre. El president de la Fundació Trencadís, Josep Maria Buqueras, va manifestar que l’objectiu «és donar a conèixer tot el patrimoni de Jujol i del modernisme al territori».

Cris Salom, tècnic de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, va remarcar que «hi ha moltes obres que s’han atribuït a Gaudí que són de Jujol», i va referir-se a la necessitat de reivindicar la figura de l’arquitecte tarragoní. Salom va dir que «als anys 80 semblava que la Sagrada Família no s’acabaria mai i, posteriorment, Gaudí i la seva obra es va revalorar». «Com més s’aprofundeix en l’obra de Jujol, més es descobreix la seva creativitat i creació avantguardista», va comentar el tècnic municipal de Patrimoni.

A més de les visites guiades, que s’iniciaran a l’Antiga Audiència amb el visionament d’un vídeo sobre el modernisme de Tarragona i acabarà al Metropol, s’ha convocat un concurs d’Instagram que durarà fins a l’11 de novembre.

tracking