Diari Més

Societat

Tarragona participa de manera activa en el Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca

Un miler d'estudiants de sisè de primària de la ciutat han rebut formació per actuar davant situacions d'emergència

Lliurament d'una placa commemorativa als alumnes de 3r del Col·legi Lestonnac per la seva participació en la campanya.

Tarragona participa de manera activa en el Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada CardíacaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardíaca, que se celebra el 16 d’octubre, el Servei Municipal de Promoció de la Salut de l’Ajuntament de Tarragona ha dut a terme diferents accions per conscienciar sobre la necessitat d’actuar davant la mort sobtada.

A més d’una exposició que es pot visitar fins el dia 21 d’octubre al vestíbul de l’Oficina Jove (pl. Imperial Tàrraco, 1) també s’han fet cursos gratuïts de 4 h adreçats a tota la ciutadania. Els propers es duran a terme els dies 22 i 23 d’octubre, en horari de matí i tarda. Per inscripcions i més informació, cal enviar un correu a l’adreçasalutescolar@gmail.com

D’altra banda, aquests dies també s’estan duent a terme accions a les escoles de la ciutat dins del programa de Suport Vital Bàsic (SVB). En aquest sentit, el passat dimarts dia 16 d’octubre, el conseller d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, va fer el lliurament de dues noves plaques a escoles que s’han incorporat al programa: Lestonnac i Cèsar August.

Dins la campanya de sensibilització i promoció, destaquen diversos aspectes, com ara que 1.000 escolars finalitzaran 6è de primària havent treballat l’actuació davant d’una situació d’emergència, detectar una pèrdua de consciencia, valorar respiració, realitzar la PLS en una persona inconscient i que respira. Alguns d’ells ja hauran començat a practicar com fer les compressions toràciques.

D'altra banda, 700 escolars finalitzaran 4rt ESO sabent realitzar les maniobres de compressions i ventilacions, és a dir, la seqüència completa de com actuar davant una aturada cardíaca. La majoria d’ells s’estan formant des de 6è de primària.

Els actes d’aquest Dia Europeu de Conscienciació de l’Atura Cardíaca han continuat aquest divendres al matí amb un acte públic a la plaça Cuba del barri de Sant Pere i Sant Pau.

L’objectiu és difondre, ensenyar i conscienciar de la importància de conèixer la reanimació cardiopulmonar bàsica (RCP) i desfibril·lació semiautomàtica (DEA), ja que és un coneixement i una tècnica que salva vides. L’acte compta amb la col·laboració de la Creu Roja, Protecció Civil, SEM i el Servei Municipal de Promoció de la Salut.

tracking