Diari Més

Política

Jaume López agafa el relleu de Martí com a regidor de la CUP

López, històric sindicalista, agafa el relleu de Martí, que treballarà a jornada completa com a docent

Jaume López, fotografiat ahir.

Jaume López agafa el relleu de Martí com a regidor de la CUPGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP de Tarragona va presentar ahir dijous la nova configuració del seu Grup Municipal a l’Ajuntament de Tarragona. El fins ara regidor Jordi Martí, que per motius laborals ha de renunciar al seu càrrec, serà rellevat per Jaume López. Tanmateix, tal i com va explicar el mateix Martí, la CUP entén aquest canvi com una «ampliació» de l’equip, ja que tot i que no podrà representar la formació en els espais formalment, seguirà participant regularment de l’activitat del Grup Municipal i portant temes, com per exemple d’antimilitarisme o recuperació de la memòria històrica, que ha impulsat des de principi del seu pas pel consistori.

La portaveu cupaire, Laia Estrada, va explicar que tant el Grup Municipal com l’assemblea local de la CUP han estat treballant en el relleu des d’abans de l’estiu i que López ja participa de l’activitat ordinària de l’Ajuntament des de principi de curs. «A partir de la decisió personal de Jordi Martí», va explicar Estrada. La nova dinàmica del grup anticapitalista, amb el pas de Jaume López a primera línia i l’acompanyament en el treball regular de Jordi Martí, suposarà segons la regidora «un millor repartiment de les tasques». També va assegurar que a la CUP són «activistes abans que càrrecs electes» i que entenen el pas per la institució com un trànsit temporal. La membre de l’assemblea i de la llista electoral de la CUP a Tarragona Aitana de la Varga, per la seva banda, va explicar que l’assemblea ha decidit que Jaume López era la persona «idònia» per realitzar la tasca de cara la recta final de la legislatura. També va reiterar que la decisió ha estat consultada i consensuada amb les persones que ocupaven posicions anteriors a López a la llista, com ella mateixa. La formació anticapitalista ha tingut en compte les situacions personals de tots els membres de la llista així com el perfil que, fruit del debat, s’ha considerat l’oportú per complementar l’actual Grup Municipal.

Un «històric» del sindicalisme

Jaume López, nascut al Marroc fa 62 anys, és un militant històric de la ciutat, vinculat al sindicalisme alternatiu i a la lluita per l’educació pública. A les passades eleccions municipals de 2015 era el número 7 de la llista. Milita a la CUP des de fa anys i ha tingut contacte amb l’activitat institucional a través de la seva participació en la Comissió de Municipalisme, i també ha impulsat iniciatives i campanyes com la dels pressupostos participatius. López va afirmar que entèn l’activitat política com «l’empoderament de la població a partir de la presa de decisions en les qüestions que l’afecten» i, en referència a les paraules d’Estrada, va assegurar que els membres de la CUP no són «polítics professionals» i que no venen per quedar-se, sinó per «construir poder popular».

Martí va anunciar la seva dimissió el dimarts passat en un comunicat que va enviar a tots els grups municipals que formen l’Ajuntament. Aquell dia, el partit anticapitalista va enviar una nota on assegurava que hi havia hagut una filtració. Ja aleshores, Martí explicava que el motiu de la renúncia era per qüestions laborals. Ahir va explicar que treballarà a jornada completa a l’institut de secundària on ja hi treballava fins ara.

tracking