Diari Més

Oci

«'Pokémon go' fa que la gent camini més»

Un grup de joves organitza cada mes a Tarragona un Pokémon Community Day amb finalitats benèfiques

Participants d'una de les darreres edicions del Community Day.

«'Pokémon go' fa que la gent camini més»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ara fa un parell d’anys va esclatar, pràcticament a escala planetària, el fenomen ‘Pokémon Go’, un joc gratuït que, mitjançant la realitat virtual augmentada, permetia visualitzar i capturar Pokémon virtuals en el món real.

Dos anys després, l’entusiasme pel joc no és tan massiu, però encara son moltes les persones que busquen i detecten Pokémon per qualsevol racó mitjançant el telèfon mòbil.

A Tarragona, ara fa mig any, es va posar en marxa un esdeveniment anomenat Pokémon Go Community Day, pel qual s’organitza una trobada d’Entrenadors Pokémon (aquest és el nom que adopten els participants segons les regles que regeixen el joc) que, durant unes hores, competeixen per equips per veure qui troba més ‘Pokémon’ per la ciutat. Els promotors de la iniciativa són un grup de joves que, ara fa uns mesos, van decidir crear una comunitat a través de Telegram i convocar els fans del joc a aquestes sessions, que tenen una periodicitat mensual.

L’èxit del fenomen Pokémon Go no es pot deslligar del seu evident caràcter lúdic, però els seus partidaris afirmen que també incorpora un avantatge respecte a altres videojocs: els fa sortir de casa. «Pel que hem anat veient, una de les coses que més enganxen del joc és que et permet fer coses mentres camines. Coneixem per exemple el cas d’un senyor gran, ja jubilat, amb un problema de sucre, que havia de caminar, i amb l’aplicació ha agafat el costum d’anar jugant mentre ho fa. Amb Pokémon Go, gent que potser abans no sortia de casa, perquè es quedava amb la consola, ara surt a caminar», explica Míriam Serrate, una de les promotores de la comunitat de Tarragona.

A la ciutat, els Community Days que s’organitzen, a més, tenen un caràcter solidari. Un cop al mes, tots els usuaris que es troben al compte de Telegram, poden proposar una entitat perquè sigui beneficiària dels diners obtinguts durant la jornada, i aquella que rep més vots resulta escollida.

La primera experiència va tenir com a beneficiària l’Associació Tarraco Gats. En la més immediata trobada, que serà aquest pròxim diumenge 22 de setembre, els beneficis obtinguts s’entregaran a Astafanias, una associació de famílies del Tarragonès que acull discapacitats psíquiques com el TEA o l’X-FRÀGIL. «Normalment escollim entitats petites, perquè les nostres aportacions, tot i no ser molt grans, els són de bona ajuda», explica Serrate.

El Community Day està obert a tothom que hi vulgui participar, grans i petits, i entre tots els participants se sortejaran dues targetes Google Play /iOs valorades en 15€. A més, l’entrenador de cada equip que atrapi un major nombre de Beldum Shiny rebrà un original clauer Pokémon. D’altra banda, tothom que ho vulgui podrà comprar una xapa commemorativa, col·laborant així en el recapte solidari. Per a més informació es pot consultar la pàgina web pokemongotgn.com

tracking