Diari Més

Oficis

El mercat de brocanters deixarà la Rambla i es traslladarà a Corsini

El divendres 26 tornarà al seu espai original

Després de més d'una dècada, els marxants tornen a la plaça Corsini

El mercadet torna a la plaça CorsiniGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mercat de brocanters canviarà d’ubicació i demà, divendres, serà el darrer dia que s’instal·li a la coca de la Font del Centenari de la Rambla Nova. El divendres 26 d’octubre tornarà a la plaça Corsini, espai que el va acollir fins abans de l’inici de les obres de rehabilitació del Mercat Central. Joan Sardà, un professional del sector, va informar ahir a aquesta redacció que «tornem als orígens, després de deu anys a la Rambla Nova». El mercat de brocanter, el formen prop de vint-i-cinc parades que obren al públic de 9 a 14 hores.

Sardà, partidari del retorn a Corsini, va comentar que «no tots els brocanters estan d’acord amb el canvi, però el que més ens preocupa és el fet que ningú ha informat la població del trasllat». El resultat pot ser que «persones que els divendres passen per les parades es portin una sorpresa si el dia 26 d’octubre van a la Rambla Nova i no ens troba», va dir Sardà. En aquest context, el brocanter va comentar que «el canvi d’escenari «l’ha decidit Espimsa, amb independència de les opinions que puguin tenir els professionals que formem part d’aquest mercat». Sardà va insistir a dir que «algú hauria d’haver informat, de manera oficial, que aquest divendres serà l’últim a la Rambla Nova i que el següent ja se’ns podrà trobar a Corsini.

En el mercat de brocanters es poden trobar tota mena d’objectes d’una antiguitat aproximada entre els 50 i els 100 anys, tot i que també n’hi ha de més pròxims en el temps. Molts aficionats al món del col·leccionisme visiten el mercat de brocanters de Tarragona. També, curiosos que busquen una peça de certa antiguitat o singular que els pugui agradar i, fina i tot, persones que busquen peces de recanvi. Joguines, llibres, botelles de gasosa, làmpades, quadres, clauers i altres objectes es poden trobar en aquest mercat.

tracking