Diari Més

Societat

El 14,7% dels residents amb targeta de l'Àrea Regulada no té plaça garantida

Tarragona compta amb 6.461 vehicles amb el distintiu verd de resident i 5.507 places en aquesta zona distribuïda en tres sectors

Dos cotxes aparcats ahir a la zona verda al centre de la ciutat.

El 14,7% dels residents amb targeta de l'Àrea Regulada no té plaça garantidaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 14,7% dels tarragonins que paguen el servei de l’Àrea Regulada d’aparcaments de la ciutat i que tenen la targeta verda que els acredita amb el distintiu de resident no té plaça garantida per deixar el seu cotxe. Segons les dades que ahir va facilitar l’Ajuntament a aquest diari, a Tarragona hi ha 6.461 residents que paguen aquest distintiu que els permet aparcar a les zones verdes dels seus barris. L’Àrea Regulada de l’Ajuntament, però, disposa de 5.507 places, repartides en tres sectors.

Al centre de la ciutat els veïns denuncien la dificultat que es troben per trobar una plaça a la zona resident. La presidenta de l’associació de veïns de Tarragona Centre, Núria Sabat, assegura que aparcar al centre «costa una barbaritat.». Sabat explica que els veïns del centre sovint han de baixar al barri del Port per aparcar els seus cotxes. Davant la impossibilitat d’aparcar al centre, on viu, Sabat i el seu marit tenen una plaça de pàrquing llogada i una altra comprada. L’Àrea Regulada, pensada per facilitar l’aparcament als residents en zones amb un elevat tràfic es va desplegar el 2012. Per registrar-se com a resident de l’Àrea Regulada és necessari estar empadronat a la ciutat dins d’algun dels tres sectors. Els residents poden pagar una tarifa anual de 100 euros, trimestral de 25 i una targeta de 15 euros amb la que poden aparcar per 0,40 euros el dia.

El gerent de l’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona, Sergi Arts, explica que el dèficit de places és habitual i que, a l’hora de donar el servei, l’Ajuntament funciona amb un «sistema de rotació». «L’única cosa que podem fer perquè tothom pugui aparcar a la via pública és donar-li al sistema la rotació més elevada possible perquè els cotxes es moguin», explica Arts, que assenyala que el mateix desplaçament dels ciutadans a altres ciutats per treballar fa impossible que tots els residents necessitin aparcar alhora a les places que preveu el perímetre regulat. «Depenent del tipus de via li assignem un color o un altre. Els carrers comercials i administratius acostumen a tenir el color blau perquè la rotació sigui més elevada», afegeix. August Olivé, veí del centre de la ciutat i que té el distintiu de resident, explica que els dissabtes costa molt aparcar al barri, ja que pot aparcar qualsevol vehicle de manera gratuïta.

A les zones verdes acostumen a estar a les zones residencials, tot i que els cotxes sense l’autorització també hi poden aparcar un màxim de temps de 2 hores i a un import superior. A les zones blaves hi pot aparcar tothom un màxim de 2 hores amb el comprovant extret del parquímetre i a les zones taronges un màxim de 24 hores. La ciutat compta amb un total de 21.000 places blanques.

tracking