Diari Més

Mobilitat

El bitllet de 10 euros, el màxim per comprar el tiquet dins de l'autobús

L’empresa municipal no obliga als conductors a tornar canvi si el passatger pretén comprar un viatge amb 20 euros o més

Panell informatiu d'una parada de l'autobús urbà al centre de la ciutat.

El bitllet de 10 euros, el màxim per comprar el tiquet dins de l'autobúsGuillem Andrés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els conductors dels autobusos de la ciutat no estan obligats a donar canvi si el passatger paga amb un bitllet superior a 10 euros. Així ho recull el reglament de l’Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT) en l’últim d’una llista de nou «deures» que l’empresa pública contempla pels passatgers. A la pràctica, el reglament provoca situacions en les que un viatger pot ser expulsat de l’autobús urbà, tot i portar diners en efectiu.

Aquest diari pot explicar per experiència pròpia un cas que es va produir ahir. En un autobús de la línia 22, el passatger volia pagar amb un bitllet de 20 euros un bitllet senzill, que costa 1,5 euros. No obstant, el conductor va convidar a l’usuari a abandonar el bus, argumentant que no tenia canvi.

Segons el reglament de l’EMT, aprovat el 17 de febrer de 2017 i ratificat al ple de l’Ajuntament, els passatgers tenen el deure de «portar preparada, en pujar del vehicle, una moneda fraccionada suficient pel pagament de la tarifa sense que es pugui obligar el conductor a canviar la moneda més gran de 10 euros». El gerent de l’EMT, Néstor Cañete, explica que, en aquest sentit, el conductor «no va actuar incorrectament». Fins el febrer de 2017, existia un reglament intern, dirigit només als treballadors de l’EMT, que fixava en quins termes els conductors estaven obligats a tornar canvi. Aleshores, els empleats sí estaven obligats a acceptar 20 euros per part dels passatgers. El reglament ho va limitar a 10 euros per reduir el temps d’espera en l’accés als autobusos, on sovint es formaven cues, explica Cañete.

«És una mesura pedagògica perquè la gent porti l’impost just», argumenta el gerent de l’EMT, que explica que hi ha desplegables i informació dins dels transports que informen sobre la no devolució de canvi al passatger si aquest vol pagar amb un bitllet de 20 o superior. A les parades de la xarxa d’autobús, però, no s’especifica en cap cas aquesta informació. En els panells informatius l’EMT sí «prega» al passatger que tingui els diners «preparats per pagar amb l’import exacte».

El reglament de l’EMT recorda que la penalització per viatjar sense bitllet és de 100 euros. Si la multa es paga en el termini de set dies hàbils la sanció, es redueix a 50 euros. Cañete explica que l’empresa municipal treballa conjuntament amb l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) amb l’elaboració d’un sistema de targeta electrònica per poder validar el bitllet. Aquest sistema, que encara s’està discutint, arribarà primer a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i, després, a la resta de Catalunya.

500 euros de sanció

El reglament de l’EMT també contempla infraccions «greus» en els casos de «negativa o la resistència a facilitar la labor inspectora o de vigilància del personal». En aquests casos sanciona amb una multa de 500 euros. També ho fa en els casos de desordres a l’interior del vehicle, si es desobeïxen les ordres del personal de l’EMT en exercici de les seves funcions i si es causen destrosses o es fan malbé elements de l’autobús. La distribució de publicitat sense autorització comporta una multa de 500 euros. Els conductors de l’EMT actuen com a agents de l’autoritat en l’exercici de les seves funcions.

tracking