Diari Més

Oci

Xocolata, bruixes i molts contes

El Teatret del Serrallo de Tarragona ha organitzat un plegat d’activitats al voltant de l’univers de Roald Dahl

El Teatret estarà decorat amb imatges dels contes de Dahl, obra de l'il·lustrador Armand.

Xocolata, bruixes i molts contesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim cap de setmana el Teatret del Serrallo estrena una nova iniciativa, el ‘Teatret de Conte’, que té la voluntat d’esdevenir una proposta regular de la seva programació anual. En aquesta primera edició, i durant dos dies, divendres 19 i dissabte 20 d’octubre, el recinte es transformarà en un espai dedicat a l’escriptor Roald Dahl, conegut per obres tan populars com ‘Charlie i la fàbrica de xocolata’, ‘Matilda’ o ‘Les bruixes’. Però a més de cultivar la literatura infantil i juvenil, Dahl va escriure també de contes per a adults, uns relats molt sovint amarats d’humor negre.

La programació del ‘Teatret de Conte’ ha volgut tenir present aquest doble vessant de l’escriptor, programant activitats per a infants, però també per al públic adult. D’aquesta manera, la festa començarà divendres 19 amb un Taller d’escriptura per a adults, a càrrec de l’Escola de Lletres de Tarragona. L’endemà a les 11.30 es projectarà la més famosa versió cinematogràfica de l’obra de Dahl, ‘Charlie y la fábrica de chocolate’ (2005). A continuació, les famílies podran treure’s les ganes de menjar xocolata participant al Taller de xocolata que realitzaran els responsables de la Pastisseria Conde de Tarragona. Ja a la tarda, i a partir de les 18h, pares i fills tenen una nova cita al Teatret, ja que Jordina Biosca els explicarà el conte ‘La meravellosa medicina d’en Jordi’, en una adaptació del conte homònim de Dahl.

Les activitats culminaran amb un espectacle per a adults, en el qual l’actriu Assumpta Mercader oferirà un treball basat en ‘Intercanvi de parelles i altres contes’, que forma part de l’obra per a adults de l’autor gal·lès.

Per a l’ocasió, el Teatret del Serrallo ha confiat a l’il·lustrador Armand la decoració de tot l’espai amb imatges de l’imaginari de Rohald Dahl. Des del vestíbul fins a la sala principal, els visitants podran jugar a endevinar qui és qui, contemplant les figures de cartró, algunes a tamany real, elaborades per l’artista. Unes figures, explica Armand, que s’allunyen de les famoses imatges que acompanyen els llibres de Dahl, i que signa el també famosíssim Quentin Blake: «he volgut donar una altra gràfica a les imatges, perquè Blake té una línia molt concreta, i em semblava absurd voler fer alguna cosa semblant. He optat per les formes geomètriques i l’ús del cartró i les pinzellades gruixudes, perquè considero que d’aquesta manera les imatges són més properes».

Totes les persones que s’acostin al Teatret del Serrallo durant les dues jornades tindran, a més, l’oportunitat de provar sort tal com ho va fer en Charlie Bucket, protagonista de la història de Dahl, i trobar un bitllet daurat que els portarà, a ells i a la seva família, a visitar la fàbrica de xocolata Simón Coll de Sant Sadurní d’Anoia.

Totes les activitats són gratuïtes, però cal apuntar-se a través de la web participo.cat. En el cas del taller de l’Escola de Lletres, cal escriure un correu a info@escoladelletres.cat.

tracking