Diari Més

Política

El tarragoní Alejandro Fernández és l'únic candidat a presidir el PPC

El polític conservador ha presentat 1.740 avals, mentre que el seu possible rival s'ha retirat

Alejandro Fernández entregant les més de 1.700 firmes dels militants a Josep Llobet, president del Comité Organitzador.

Alejandro Fernández, candidatura, PPC, Partit Popular CatalunyaAlejandro Fernández Alvarez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alejandro Fernández és l’únic candidat a presidir el Partit Popular de Catalunya, després que aquest dimarts finalitzés, a les 14 hores, el període hàbil per presentar candidatures i avals. Fernández ha aportat 1.740 avals, mentre que l’exregidor de Vallirana, Ivan García, ha decidit retirar-se de la carrera per substituir Xavier García Albiol. El Comitè Organitzador del XV Congrés, que se celebrarà el 10 de novembre a Barcelona, té fins dijous, per validar els avals presentats per Fernández. El candidat ho té molt fàcil per superar aquest tràmit com a resultat de la gran quantitat d’avals presentats, ja que només li calien noranta.

L’actual portaveu del PPC al Parlament de Catalunya ha manifestat que, entre els seus objectius, està el d’impulsar un «rearmament ideològic i programàtic» per «remuntar» electoralment en el «postprocés» sobiranista, i ha advocat per la reunificació de la dreta espanyola, a mitjà termini, inclosa la formació Vox. En una entrevista a Efe, el polític tarragoní ha dit que, d’assolir la presidència del partit a Catalunya, com és previsible, en el congrés del 10 de novembre, treballarà per la recuperació del partit, després d’anys d’«enorme erosió», perquè el «procés» ha «perjudicat» al PP, en haver de «gestionar des del Govern una situació que trencava el pacte constitucional». Cal recordar que en les eleccions celebrades a Catalunya el passat desembre, el PP va aconseguir només quatre diputats i el seient de Fernández al Parlament va ballar fins al darrer moment, quan els electors donaven als populars entre tres i quatre diputats.

Fernández ha explicat que una de les seves prioritats és la «recuperació anímica» de les bases del partit i ha deixat clar que no pretén entrar «en competició amb Ciutadans». Per a Fernández, «seria un error prescindir dels millors valors del partit», com García Albiol, el secretari general del PPC, Santi Rodríguez, o l’exdelegat del Govern a Catalunya Enric Millo, «una persona absolutament necessària per al nostre projecte».

Sobre la irrupció de Vox, Fernández ha insistit a dir que «per guanyar als adversaris polítics cal ser millors; no cal etiquetar-los ni atacar-los». En aquest sentit, ha recordat que en els anys 90 José María Aznar «va ser capaç de reunificar a la dreta espanyola en l’ideològic i el territorial», una «operació de gran abast» que està convençut que també serà «el llegat» de Pablo Casado en un futur. Fernández ha admès que, «a curt termini», és difícil que aquesta reunificació es pugui produir, sobretot en «un escenari» com l’actual, on «és fins a cert punt lògic que irrompin opcions com Vox».

tracking