Diari Més

Patrimoni

Les portes de l'orgue de la Catedral restaurades s'inauguren el dia 25

Les sarges i les pintures són obres cabdals del Renaixement manierista a Catalunya

Aspecte que ofereixen les sarges després de la restauració a què han estat sotmeses.

Les portes de l'orgue de la Catedral restaurades s'inauguren el dia 25Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les portes de l’orgue de la Catedral, restaurades per professionals del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), seran inaugurades el dijous de la pròxima setmana, dia 25 d’octubre. Tot i que ja s’han pogut veure en actes oficials celebrats al temple, així com el resultat de la intervenció en les pintures, l’acte de presentació de les noves portes es vol fer amb tota la solemnitat que requereix la restauració que s’ha fet gairebé al llarg dels dos últims anys i que es va donar per finalitzada el passat 3 d’agost. El 25 d’octubre també se celebrarà un seminari en el qual s’abordaran aspectes de la restauració, en el qual intervindran professionals que han participat en aquesta.

La caixa històrica de l’Orgue Major, executada escultòricament entre 1562 i 1566 per Jeroni Sanxo amb la col·laboració de Perris Ostris, junt amb l’obra pictòrica de les portes o batents duta a terme entre el 1563 i 1565 pel piemontès Pietro Paolo da Montalbergo, constitueixen una de les obres cabdals del Renaixement manierista a Catalunya.

Com a conseqüència de l’estat de deteriorament en què es trobaven els diferents elements i el trencament d’un dels bastidors en el trasllat dels batents durant les obres del Pla Director de la Restauració de la Catedral, el Capítol es va plantejar la possibilitat d’ubicar les sarges a altres indrets del temple. Després de l’assessorament rebut per part del personal especialitzat del CRBMC, es va prendre la decisió de procedir a la restauració d’aquest important patrimoni.

tracking