Diari Més

Els efectes dels aiguats

El barri del Port es planteja demandar l'Ajuntament per les afectacions dels aiguats

L’associació de veïns denuncia danys a vehicles i inundacions a pàrquings, edificis i negocis

Imatge de la rambla de Campclar a la zona que l'uneix amb la carretera de València.

Plantegen una demanda col·lectiva contra l'Ajuntament per les deficiències del clavegueram al barri del PortCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del barri del Port s’estan organitzant per enviar les nombroses queixes per les afectacions que han provocat les fortes pluges d’ahir a la nit i de la setmana passada a l’Ajuntament. En paral·lel, l’associació de veïns s’està assessorant de cara a una possible demanda contra el consistori pels danys i les inundacions dels aiguats, que ahir van deixar a Tarragona 100 litres per metre quadrat en algunes zones. Així ho confirma la presidenta, Carme Puig, que lamenta els desperfectes en cotxes, que poden costar fins a 2000 euros a alguns dels veïns de la Part Baixa.

Les restes del cicló Leslie va provocar que l’aigua tornés a inundar ahir els portals i comerços de la Part Baixa, tot i que ho van fer en menor mesura que el passat 9 i 10 d’octubre. Com ja va passar la setmana passada, el carrer Smith al barri del Port va ser una de les vies més afectades. Les restes d’aigua i fang encara eren visibles a les rodes dels cotxes. En alguns dels vehicles l’aigua va arribar a colar-se a l’interior. És el cas del cotxe del Pol Sancho, veí del barri, que explicava que el fenomen es repeteix sempre que cauen fortes precipitacions. «Surt aigua amb brutícia de les clavegueres i ho inunda tot», assenyalava. Al seu habitatge, al primer pis d’un bloc del carrer Smith l’aigua començava a entrar per la banyera.

L’Associació de Veïns del Barri del Port denunciava ahir a la seva pàgina web que el clavegueram s’havia tornat a desbordar «per la incapacitat d’acollir tanta quantitat d’aigua explulsant aigües decals i provocant novament perjudicis a gran part de veïns». Nombrosos veïns van expressar la seva indignació a les xarxes socials. Molts blocs d’edificis del carrer Smith tenen unes tanques instal·lades a l’entrada per impedir l’entrada de l’aigua. «És lamentable que necessitem aquestes barrerres», assenyalava ahir Puig.

Encara al mateix carrer, passades les dotze del migdia, el pàrquing del número 26 estava inundat amb un pam d’aigua. Ramón Pascual, inquilí de l’edifici, esperava ahir al camió encarregat d’extreure aigua. La setmana passada la màquina va haver de treballar durant sis hores per buidar l’aparcament soterrat. «No hi ha suficient clavegueram», es queixava Pascual. Un d’aquests camions ha tret durant tres dies foms a 800.000 litres d’un pàrquing al carrer Castaños.

La majoria de treballadors dels negocis del carrer Smith van haver d’expulsar l’aigua que havia entrat als seus establiments. Unes oficines, un restaurant i un taller mecànic van veure com l’aigua superava l’entrada. «Això ha passat uns 50 cops des de fa més de 20 anys», explicava ressignat José María, propietari del taller del número 41.

Torreforta i Campclar també s’inunden i el Francolí augmenta el cabal

Altres barris de Tarragona que ahir van veure com l'aigua feia 'desaparèixer' els carrers van ser els de Torreforta i Campclar. La carretera de València i molts carrers interiors, com la rambla de Campclar, van quedar completament anegades per l'aigua. Diversos vehicles van tenir moltes dificultats per a poder circular per la zona. Per altra banda, el temporal també ha fet que el riu Francolí baixi més carregat que de costum.

La rambla de Campclar en el moment que baixa amb més intensitat d'aigua.

Plantegen una demanda col·lectiva contra l'Ajuntament per les deficiències del clavegueram al barri del PortCedida

Imatge d'un pàrquing inundat al carrer Smith.

Plantegen una demanda col·lectiva contra l'Ajuntament per les deficiències del clavegueram al barri del PortDiari Més

tracking