Diari Més

Política

L'homenatge a Companys recorda persones i polítics a la presó i a l'exili

Deu entitats i partits polítics participen en l’ofrena floral al monument dedicat al president màrtir

Prop de dues-centes persones van participar en l'ofrena floral al president Lluís Companys.

L'homenatge a Companys recorda persones i polítics a la presó i a l'exiliOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president màrtir Lluís Companys ha estat objecte d’un nou homenatge, amb motiu del 78è aniversari del seu afusellament a la Muntanya de Montjuïc. A primera hora del matí, Esquerra Republicana ha fet un acte de recordatori a l’Oliva, on van ser afusellats represaliats del franquisme. A la tarda, el president de la secció local de Tarragona d’ERC, Sergi Albarrán, ha conduït l’acte celebrat al monument que la ciutat dedica a Companys a la rambla que porta el nom de qui va presidir la Generalitat, i que ha comptat amb l’assistència de prop de dues-centes persones. «Ara més que mai no ens hem d’oblidar de les persones represaliades, ja que vivim en un moment de molta repressió, amb persones a la presó i l’exili que hem de recordar», ha dit Albarrán.

Maite Blay ha llegit un manifest on ha recordat que la primera esposa de Lluís Companys va ser la tarragonina Mercè Micó, mare dels seus dos fills, i ha citat a la segona, Carme Ballesté, qui «va relatar com es va produir la detenció de Companys». Blay també ha recordat que la germana del president afusellat, Ramona Companys, va dir quan va anar a recollir el cadàver que «estava com ahir, amb un somriure als llavis».

Les entitats i partits que han participat en l’ofrena han estat: Ajuntament de Tarragona, ANC, Associació Salvador Allende, Associació Víctimes de la Repressió Franquista a Tarragona, Esquerra Republicana, Òmnium, PDeCAT, PSC, Moviment d’Esquerres i Unió de Pagesos.

tracking