Diari Més

PDeCAT i Ciutadans demanen «mesures urgents» davant la falta de personal als museus

Ambdós grups municipals reclamen que s’augmenti el personal, mentre que el PDeCAT va més enllà i vol millors condicions laborals pels treballadors del patrimoni històric

L'accés al conjunt format pel Pretori i el Circ des de la Rambla Vella, un dels dos del recinte, estava tancat ahir a mig matí.

El Circ Romà de Tarraco funciona sota mínims per la supressió de personalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

PDeCAT i Ciutadans a l’Ajuntament de Tarragona han demanat «mesures urgents» a l’equip de Govern (PSC-PP) davant la falta de personal als museus, fet que ha obligat a tancar parcialment el Circ Romà després que s’hagin cessat 25 funcionaris interins. Ambdós grups municipals reclamen que s’augmenti el personal, mentre que el PDeCAT també demana que es millorin les condicions laborals dels treballadors del patrimoni històric.

Dídac Nadal, portaveu del PDeCAT, ha qualificat de «vergonyós i inacceptable» que en una ciutat declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat «diversos museus i monuments històrics hagin hagut de tancar totalment o parcialment per manca de personal o en conseqüència del cessament de professionals de forma irregular, ja que se’ls contracta com a funcionaris interins». En aquest sentit ha afirmat que «la plantilla s’ha d’incrementar amb ràtios adequades al volum de feina i a les necessitats del servei» i que «cal posar fi a la provisionalitat que pateix el personal interí», els quals «no haurien de ser cessats fins que la plaça sigui coberta mitjançant un concurs d’oposició.

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, ha retret a l’equip de govern que «la imatge del nostre patrimoni històric és vergonyosa» perquè «mai ha apostat pel turisme com el que és, un dels principals motors econòmics de la ciutat». El de la formació taronja ha afirmat que «no podem permetre'ns el tancament dels museus en dies d'afluència turística durant l'estiu per la falta de personal» i, per tant, és necessari posar tots els mitjans per «comptar amb el personal suficient en els museus de la ciutat».

tracking