Diari Més

C's i PP es fan enrere i no donen suport a Dames i Vells

La Junta de Portaveus ha acordat el text per posicionar-se a favor del grup satíric, al qual finalment li han donat suport la consellera no adscrita, UPA, ICV, CUP, PDeCAT, ERC i PSC

Moment en que un actor del ball crema el retrat del Rei.

El Ball de Dames i Vells crema un retrat de Felip VI enmig d'un gran aplaudimentGuillem Andrés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups de Ciutadans i PP a l'Ajuntament de Tarragona finalment han decidit no adherir-se a la declaració institucional en defensa de l’Associació del Ball de Dames i Vells. Així doncs, aquest text compta amb el suport de la consellera no adscrita, UPA, ICV, CUP, PDeCAT, ERC i PSC, és a dir, tots els grups municipals tret de la formació taronja i els populars.

En el ple d'ahir dijous, tots els grups municipals van decidir aprovar aquest divendres en la junta de portaveus una declaració institucional per donar suport a Dames i Vells després que Ciutadans hagi portat al Congrés la crema del retrat de Felip VI i insults a la Guàrdia Civil i la policia espanyola durant una funció de Santa Tecla. Avui divendres però, Ciutadans i PP s'han fet enrere i han decidit no adherir-se a aquest text. Cal recordar que elel líder de la formació taronja a Tarragona, Rubén Viñuales, es va demarcar de les crítiques del seu partit defensant el caràcter satíric de Dames i Vells.

Els acords als quals s'han arribat en la junta de portaveus són els següents:

  • Primer.Reconèixer Dames i Vells com una manifestació original, singular i excepcional de la cultura popular de Tarragona, que cal promoure, preservar i protegir.
  • Segon.Defensar la plena llibertat d’expressió dels actors, músics i guionistes de Dames i Vells davant dels intents de limitar els temes, les perspectives, les formes i les opinions contingudes en les seves representacions.
  • Tercer.Oferirassessorament, acompanyamentisuporta la companyia de Dames i Vells en la seva defensa política,reputacionali legal,en el marc de les competències municipals.
  • Quart.Traslladar aquests acordsa l’Associació Dames i Vellsal Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Congrés de Diputats espanyol, al Senat espanyol i al Govern d’Espanya.

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament redactarà un decret perquè quedi formalitzada el suport de la institució, segons ha informat el mateix consistori.

tracking