Diari Més

L'Orquestra Camera Musicae farà 9 concerts amb artistes internacionals a Tarragona

El concert inaugural serà amb Alexander Melnikov el 13 d'octubre en una temporada on 'Carmina Burana' farà doblet

Imatge d'arxiu de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae.

L'Orquestra Simfònica Camera Musicae interpreta la Setena de Beethoven a l'Auditori Josep CarrerasCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Orquestra Simfònica Camera Musicae ha presentat aquest dijous un programa ambiciós per a la sisena temporada estable al Teatre Tarragona, amb nou concerts que compten amb artistes del país i internacionals de primer nivell. El concert inaugural serà amb Alexander Melkinov el 13 d'octubre, i el solista de violoncel de la West-Eastern Divan Orquestra, Kian Soltani, clourà la temporada. Com a novetat, es farà doblet d'un dels programes, Carmina Burana, el 18 i 19 de gener, per la previsió d'acollida per part del públic d'un concert on participarà la soprano Sara Blanch i la coral de la URV. El director artístic, Tomàs Grau, afirma que la temporada persegueix l'excel·lència en directors, repertori i sonoritat per aconseguir que el públic surti amb pell de gallina del teatre. Les entrades es posaran a la venda dilluns.

Alexander Melkinov serà l’encarregat d’obrir la temporada el 13 d’octubre amb el Concert per a piano i orquestra número 2 de Rachmaninov, seguit per l’obra Quadres d’una exposició de Mussorgsky a la segona part, sota la direcció de Tomàs Grau, qui descriu Melkinov com una primera figura mundial que mostrarà el simfonisme rus, amb un escenari amb gairebé 80 músics, i que repetirà l’endemà al Palau de la Música.

Per al 23 de novembre s’ha programat la intensitat de la solista Leticia Moreno amb Cuatro Estaciones Porteñasde Piazzolla, on el públic es deixarà endur per les Quatre estacions de Vivaldi però en versió de tango. També s’interpretarà la Suite del ballet Estanciade Ginastera i L’ocell de foc, d’Stravinsky.

Amb la voluntat d’acostar a Tarragona artistes internacionals però també de donar a conèixer els talents locals, Mariona Camats, acompanyada per Joel Bardolet com a concertino-director, interpretaran el 22 de desembre Concert per a violoncel i orquestra en do major de Händel, la Simfonia núm. 9 de Mozart i una Selecció de Corals a 4 veus de Bach. Així, a diferència dels dos primers concerts programats, entre el romanticisme i el contemporani, es viurà un concert clàssic.

Per al gener s’ha programat una doble cita, el 18 i 19, amb el viatge del Carmina Burana, amb la coral de la URV, el Cor de la FCEC i la soprano Sara Blanch, el contratenor Flavio Ferri-Benedetti i el baríton Toni Marsol, dirigits per Josep Caballé Domènech. D’altra banda, el 9 de febrer, Salvador Mas dirigirà la Inacabada de Schubert, Die Libelle d’Strauss i la Simfonia núm 2 de Brahms.

El 23 de febrer, la guardonada al Concurs Sibelius Esther Yoo arribarà a Tarragona per interpretar el Concert per a violí i orquestra, de Sibelius i la Simfonia núm. 8 de Dvorák. Rinaldo Alessandrini dirigirà el 16 de març la Música per als Reials Focs Artificials’ de Händel, seguit per un personal Beethoven.

Finalment, l’11 de maig el solista de violoncel de la West-Eastern Divan Orquestra i protegir de Daniel Barenboim, Kian Soltani, clourà la temporada amb el Concert per a violoncel i orquestra de Dvorák, seguit per les Variacions Enigma, sota la direcció de Tomàs Grau, que afirma que aquest és «un dels concerts més bonics».

Totes les entrades per als concerts es posaran a la venda dilluns.

tracking