Diari Més

Salut

Empleats del CAP Sant Salvador gaudeixen del gimnàs de rehabilitació i sessions de 'mindfulness'

Aquestes accions formen part de ‘Salut al CAP’, un projecte pioner iniciat com a prova pilot per millorar el benestar, la salut i el clima laboral al centre

Imatge d'arxiu del CAP Sant Salvador.

CAP Sant Salvador.www.f2m.es

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors del CAP Sant Salvador poden, a partir d’ara, fer ús del gimnàs de rehabilitació fora de l’horari d’atenció als pacients o assistir a una sessió de mindfulness gratuïta al mes. Aquestes accions, entre d’altres, formen part del projecte ‘Salut al CAP iniciat en aquest centre. La iniciativa proporciona als professionals espais, consells i activitats, de curta durada, que poden realitzar durant la seva jornada laboral sense perjudicar la seva productivitat. L’objectiu és millorar el benestar dels professionals, la seva salut i el clima laboral. El projecte és pioner al territori i servirà com a experiència pilot en un centre de salut semi-urbà.

Una de les propostes és que els professionals poden utilitzar el gimnàs de rehabilitació fora de l'horari d’atenció a pacients. Té bicicleta estàtica, matalassos i espatlleres i també s’han facilitat taules d'exercicis, estiraments i sessions bimensuals supervisades per un fisioterapeuta. Per altra banda també es farà una sessió dirigida de mindfulness en horari de sessions d’equip de forma mensual.

Per altra banda, s’han penjat cartells a les consultes amb estiraments per no estar més de dues hores asseguts i s’han col·locat tríptics informatius amb hàbits saludables d’alimentació a l’àrea de descans personal. Per últim, s’ha creat un decàleg per recordar els hàbits necessaris per a un bon equilibri cos-ment.

La iniciativa s’ha decidit posar en marxa perquè el col·lectiu de professionals sanitaris és un dels que té més risc de patir estrès laboral a causa de la realització de tasques d’elevada responsabilitat amb important càrrega emocional. El percentatge de Burnout -síndrome d’esgotament professional- en el col·lectiu és troba entre el 17,1 i el 27% segons els estudis.

L’Equip d'Atenció Primària de Sant Salvador realitzarà un anàlisi, abans i després de l’experiència, valorant la autopercepció de salut i qualitat de vida dels professionals, amb el qüestionari CVP-35 i CO per a Atenció Primària que es repartirà al començament del projecte, als 6 mesos i a l’any. Si la prova pilot té bons resultats, l’objectiu és traslladar aquesta experiència a altres centres de la mateixa àrea de salut.

tracking