Diari Més

L'equip de govern s'avança a la petició de l'oposició i convoca un ple monogràfic dels Jocs

ERC, PDeCAT, CUP i ICV havien convocat una roda de premsa aquest dimarts a les 12h per demanar-lo

Dídac Nadal, Laia Estrada i Pau Ricomà durant la roda de premsa.

L'equip de govern s'avança a la petició de l'oposició i convoca un ple monogràfic dels JocsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, convocarà un ple extraordinari per fer balanç del resultat dels Jocs Mediterranis, tal com ha informat l’Ajuntament a través d’un comunicat. D’aquesta manera, l’equip de govern s’avança a la petició de l’oposició, que havia convocat una roda de premsa per aquest dimarts a les 12h per tal de demanar al batlle que es convoqués un ple monogràfic sobre els Jocs.

Tres mesos després de la celebració dels Jocs Mediterranis, l’oposició exigeix a l’Ajuntament de Josep Félix Ballesteros que expliqui amb llums i taquígrafs els ingressos, les despeses i els detalls de l’organització de la competició. Els grups PDecAT, ERC, CUP i Iniciativa Verds han registrat aquest dimarts al consistori una petició formal que «obliga» a Ballesteros a celebrar un ple monogràfic sobre els Jocs en els propers 15 dies hàbils.

«Els ciutadans han de conèixer els números. Ha arribat el moment perquè Ballesteros doni la cara», ha assegurat avui el portaveu d’ERC, Pau Ricomà. Des del PDeCAT, Dídac Nadal ha exigit saber quins han estat els ingressos dels Jocs, el nombre d’entrades venudes, així com del merchandising. Nadal ha assenyalat que és necessari conèixer el «desglossat per xifres de qualsevol activitat mercantil» relacionada amb l’organització i execució de la competició. «Quin ha estat l’impacte positiu per Tarragona del que ens parlava Ballesteros?», es va preguntar Nadal.

L’oposició també farà preguntes concretes a l’equip municipal socialista sobre l’organització i la «part d’imatge» dels Jocs. Així ho ha explicat la portaveu de la CUP, Laia Estrada, que ha criticat la «dificultat» d’adquirir entrades des de fora de Tarragona. Estrada preguntarà com es va portar a terme la venda d’entrades i quantes es van regalar i quins van ser els seus destinataris. La cupaire s'ha mostrat preocupada pel futur de l’Anella Mediterrània. «Encara avui hi ha la incògnita de que es privatitzi i que hi hagi una infrautilització», ha assegurat.

L’organització de Tarragona 2018 va defensar l’1 de juliol «l’èxit» de la competició, però va evitar donar xifres d’espectadors. Ballesteros, que presideix el Comitè, va dir aleshores que els jocs havien estat «a l’altura de les circumstàncies», en un context polític «que no va ajudar».

Durant la roda de premsa, els portaveus de l’oposició s'han assabentatque l’Ajuntament havia anunciat hores abans la convocatòria d’un ple extraordinari «per fer balanç del resultat dels Jocs Mediterranis». Aquest ple tindrà lloc en el termini dels propers 15 dies. L’oposició exigeix que es tractin els punts que proposen en la seva petició registrada avui.

Comissió Informativa

Gairebé un any després avui es reuneix de nou la Comissió Informativa i de Seguiment dels Jocs Mediterranis. Els grups de l’oposició van rebre la convocatòria el passat 20 de setembre quan, mantenen, l’Ajuntament ja tenia constància que exigirien a l’alcalde Ballesteros un ple monogràfic. «La comissió arriba tard», ha criticat avui Estrada, que ha lamentat que els grups no coneguessin els continguts sobre els quals tractarà la comissió. «No hi ha cap interès per fiscalitzar els jocs», ha assenyalat. Nadal (PDeCAT) ha afirmat que no confia en aquesta comissió i ha explicat que, en el seu lloc, s’hauria de fer un ple per tractar els jocs. L’oposició també en el seu punt de mira el patronat de la Fundació dels Jocs Mediterranis, que s'ha reunit avui al matí. Mentre que Estrada (CUP) ha demanat una auditoria de gestió «des de l’inici de la creació de la fundació», Ricomà (ERC) ha afirmat que l’organisme «s’ha de liquidar».

tracking