Diari Més

Els efectes 'col·laterals' de la massificació de la Baixada de l'Àliga de Santa Tecla

Un enorme rastre de brossa i residus queda a la plaça de les Cols i els espais pròxims després de la celebració

Imatges de l'estat del carrer Major i la plaça de les Cols després de l'acte.

Els efectes 'col·laterals' de la massificació de la Baixada de l'Àliga de Santa TeclaIvana Martínez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes imatges compartides al seu mur personal de Facebook perIvanaMartínez, la regidora de Sostenibilitat i Neteja de l'Ajuntament de Tarragona, posen de manifest fins a quin punt es produeixen 'efectes col·laterals' indesitjables per la massificacióde lacelebració de la Baixada de l'Àliga.

Aquest acte que té lloc a la plaça de les Cols s'ha convertit en un dels més populars de les Festes de Santa Tecla tarragonines. D'una manera gairebéimprovisada, la baixada de l'àliga per les escales del Pla de la Seu aconsegueix atraure cada any a milers de persones.

De fet, un dels problemes d'aquest acte comença a ser la seva massificació. Els espectadors s'apleguen fins ben entrat el carrer Major per la impossibilitat d'accedir a la plaça. I de la massificació també sorgeix un altre problema, relacionat amb el civisme.

Després de la celebració de l'acte, és a dir, quan ja finalment aquest element del seguici fa en retorn a la plaça de la Font, el rastre que queda a la plaça de les Cols i al carrer Major és el d'una enorme quantitat de brossa i envasos que s'acumulaper terra.

Els serveis de neteja s'encarreguen de fer net i deixar els carrers nets per a la celebració, l'endemà, de la cercavila del Seguici, però les imatges aporten una imatge lamentable sobre la poca cura queésté per mantenir l'espai en condicions.

tracking