Diari Més

La Professó del Braç de Santa Tecla omple els carrers de la Part Alta

El Seguici Popular al complet va fer la tercera i darrera sortida per acompanyar la relíquia

El Seguici va posar la música, el color i el foc a la Professó del Braç de Santa Tecla.

La Professó del Braç de Santa Tecla omple els carrers de la Part AltaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Seguici Popular va fer la tercera i darrera sortida per acompanyar el Braç de Santa Tecla en la professó dedicada a la patrona de la ciutat i que, un any més, va omplir de gent els carrers de la Part Alta. Les anades i tornades de persones per l’entorn de la Catedral van ser constants durant bona part de la tarda i de la nit d’ahir. Al voltant de les 19 hores va aparèixer al pla de la Seu el tabernacle de la santa, acompanyat per la música de la Cobla de Ministers del Consell Municipal i dels tocs de les campanes de la Catedral, un moment especialment emotiu per als tarragonins que va marcar l’inici de la professó.

Merceria, carrer Major, Cós del Bou, plaça del Rei, plaça del Fòrum i Nou del Patriarca van ser alguns dels escenaris pels quals va transcórrer la professó, que va finalitzar allà on va començar, al pla de la Seu. La relíquia de Santa Tecla va tornar a la Catedral, amb la ballada conjunta dels elements del Seguici Popular, un dels instants que més van agradar a les moltes persones que es van concentrar al pla de la Seu per no perdre’s aquest moment enigmàtic de les festes. Com marca la tradició, pilars de les quatre colles castelleres de la ciutat, el so de les campanes i les salves pirotècniques van acompanyar el Braç de Santa Tecla fins a l’interior del temple.

Finalitzada la professó, el Seguici Popular va tornar a la plaça de la Font, on va fer la darrera tanda de lluïment. Poc després, a les 22 hores, la plaça de Dames i Vells va viure el darrer dels parlaments de les festes, en aquesta ocasió del Ball d’en Serrallonga.

La penúltima jornada festiva de Santa Tecla va continuar amb el castell de focs d’artifici que va oferir la pirotècnia italiana Poleggi, guanyadora del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona de l’edició del 2018. Poleggi va oferir un castell brillant, que va ser seguit per milers de persones que es van reunir en diversos punts de la ciutat com el Balcó del Mediterrani, el passeig de Sant Antoni, la Via Augusta i els voltants del port esportiu i del passeig Marítim, com també succeeix durant el concurs. Molts van aprofitar la Teclatapa per fer un mos abans d’anar a buscar un bon lloc des del qual veure el castell de focs. La jornada va acabar amb un ball de gralles celebrat a la plaça dels Sedassos.

tracking