Diari Més

La Crida dóna el tret de sortida a les Festes de Santa Tecla

Una xiulada i crits de «Ballesteros dimissió» han ensordit la plaça de la Font durant el discurs del batlle

El Perpetuador, Josep Ramon Tules Armela

La Crida dóna el tret de sortida a les Festes de Santa TeclaMauri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Crida ha donat un cop més el tret de sortida de les Festes de Santa Tecla de 2018. L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha pronunciat el ‘Visca Santa Tecla! i Visca Tarragona!’ des del balcó balcó del Palau Municipal envoltat d'una gran xiulada i dels crits de dimissió dels presents. A continuació, el batlle i el Perpetuador,Josep Ramon Tules Armela, han procedit a l'encesa de la tronada que ha donat per iniciades les Festes de Santa Tecla.

L'acte ha començat amb l'entrada al Palau Consistorial amb el toc d'obertura per laCobla de Ministrers del Consell Municipal, que enguany celebren els quinze anys de la seva recuperació. Aquesta any, l'acte s'ha celebrat a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

La consellera municipal de festes, Begoña Floria, ha agafat el torn de paraula que ha convidat als tots els tarragonins a gaudir de la festa. A partir d'aquí s'ha iniciat l'homenatge als Teclers i Tecleres d'Honor. Tots ells han rebut la postal número 29, que enguany està dedicada als Gegants Vells.

Tot seguit, Josep Ramon Tules Armela 'Pitu Mosquits', casteller històric de la Colla Xiquets del Serrallo,ha rebut l'homenatge al Perpetuador. Tules haestat membre de diferents comissions tècniques i juntes directives al llarg dels trenta anys dels castellers serrallencs, i encara ara és vocal de la junta. També ha estat activista festiu que ha contribuït en gran manera a posicionar les activitats serrallenques en un lloc de privilegi de la ciutat.

Pitu Mosquits ha fet un repàs de la seva vida amb el seu discurs i ha volgut agrair a la Colla Xiquets del Serrallo i a la Comissió Assessora el seu reconeixement. No obstant això, l'agraïment més sentit ha estat per la seva dona Antonia, amb qui ha volgut compartir el seu reconeixement com a Perpetuador. Finalment, ha tingut unes paraules en record als polítics presos i als exiliats. Amb les paraules «Visca Santa Tecla, visca Tarragona, visca el Serrallo i visca Catalunya», Tules ha finalitzat el seu parlament.

A continuació, l'Esbart Santa Tecla ha fet el ball d'homenatge en honor al Perpetuador i als Teclers i Tecleres d'Honor.

Tots els Teclers d’Honor d’aquest any

  • Guillermo Ximenis Jiménez (pare), Guillermo Ximenis Jiménez (fill), Pedro Algar Jiménez, Lluís Gutiérrez Reyes i Ramon Sentís Gutiérrez, tots ells portadors dels Gegants Moros i els gegantons Negritos, i hereus de les més velles nissagues geganteres gitanes de la ciutat.
  • Jaume Sàez i Millán, 25 anys portant els Nanos Nous de Tarragona; Albert Jiménez Ferré, Ignasi Segura Pont, Rafael Larrañaga Cortés, Pep Anton Rius i Ferrús, Francesc Perpinyà i Guinovart, Jordi Joaquín Esteve, Francisco Lafuente Bartra, Rufino Gómez Romero, Aurora de la Torre Trillo-Figueroa, Alberto de la Torre Trillo-Figueroa i Jorge Pérez de la Torre, amb llargues trajectòries dedicades als Nanos Vells de Tarragona.
  • Jaume Villalba Sánchez, més de 25 anys de carretilles i sortidors amb el Ball de Diables.
  • Josep August Martínez Fernández i Dani Grant Vela (a títol pòstum), 25 anys fent ballar la nostra Àliga.
  • Joan Josep Roig Piqué, Dolors Plana Gavaldà, Jeroni Bru Cabré i Rubèn Guim Domènech, 25 anys o més de castells amb els Xiquets de Tarragona.
  • Antoni Grau Verdú, Josep M. León Martínez, Josep M. Macias Solé, Pere Josep Núñez Romeu (Peret de Fava), Javier Yago Duat, Jordi Cañellas Alberich i Rubèn Foguet Sanahauja, amb brillants trajectòries castelleres a la Colla Jove Xiquets de Tarragona.
  • Francesc Xavier Bailach Bel, David Porta París i Jordi Franquet Montamat, 25 anys de castells amb els Xiquets del Serrallo.
  • Carlos González Romero, Juan Martínez Mur, Eloy Martínez Mur i Gerard Mir Vives, un quart de segle de castells amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau.
  • Laia Pous Llorach, 25 anys a la festa amb els Balls de Cercolets, del Patatuf i de Turcs i Cavallets, i el Retaule de Santa Tecla, i David Aranda Sumarroca, un quart de segle al Ball de Turcs i Cavallets.
  • Joan Serra Corsa, José Martí Cano,Pepei Antoni Manel Félix González,Tito, 25 anys de portadors dels Gegants Vells.
  • Joan Parera Saigí, Jaime Tortosa Rodríguez, Ignasi Grau Bella, Francesc Caparrós Brú, Joan Antoni Vallès Pena, Salvador Torné Moreno, Leila Costa López, Jordi Boada Cassola, Georgina López Félix i Francesc Martorell Rasillo, 25 anys acompanyant o portant el nostre Lleó.
  • Magí Recasens García, Joan Franco Roca i Raúl Patiño Esteve, tots tres a títol pòstum, Marga López Grueso, Verònica Recasens Suárez, Cristòfol Pascual Ferré i Sílvia García Martínez, 25 anys amb el Ball de Bastons.
  • Joan Puig Andreu, ànima del servei de taules i cadires Jofré, un establiment al servei de la festa des del 1957.
  • Assumpció Claramunt Carnicer i Francesc Bustos Montagut, ideòlegs i gestors de la botiga El Negrito i La Negrita, pioners i referents del marxandatge festiu a la nostra ciutat des de fa més de 30 anys.
tracking