Diari Més

Els Banderers del matí de Santa Tecla seran tres dels fundadors de la Víbria de Tarragona

Rafel Lluís, Rosa Hortoneda i Núria Hortoneda seran els encarregats d'obrir el seguici a l'anada i tornada d'ofici

La Colla de Diables Voramar del Serrallo ha presentat la figura de goma de la Víbria.

Els Banderers del matí de Santa Tecla seran tres dels fundadors de la Víbria de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Banderers del matí de Santa Tecla d’aquest any seran Rafel Lluís, Rosa Hortoneda i Núria Hortoneda a proposta de la Víbria de Tarragona.

La Comissió Assessora sobre el Seguici Popular va acordar l’any 2015 recuperar la figura del banderer de l’anada i tornada d’ofici del matí de Santa Tecla. Cada any, les entitats del Seguici, per estricte ordre de carrer, són les encarregades de proposar qui ocuparà aquesta figura de les festes. L’entitat ha seleccionat aquestes tres persones emblemàtiques que van ser-ne fundadores i volen així reconèixer el seu compromís amb la cultura popular.

Els noms dels banderers s'han fet públics avui al mateix temps que la Colla de Diables Voramar del Serrallo presentava la figura de goma de la Víbria –que enguany celebra el seu 25è aniversari– que s’afegeix a les ja existents d’altres elements del Seguici. El preu de la Víbria de goma és de 30 euros i l’entitat ha fet 200 exemplars. Es pot comprar a l’estand de les festes, al vestíbul del Teatre Tarragona i a les botigues Lloro del carrer Governador González, al Sant Jordi Art i a Trofeus Badia.

Per a celebrar l’aniversari d’aquest element, dissabte se celebrarà la 36a Mostra de Folklore Viu de Tarragona. Aquesta arriba amb el nom de MetamorFOCsi i mostrarà a set bèsties de foc convidades, a més de la Víbria. Les bèsties convidades reuneixen algunes de les característiques més destacades de la Víbria: pits i ventre de dona, cap, bec i potes d’Àliga, cua de drac, llengua de serp, part d’ales de ratpenat i llengua de serp.

tracking