Diari Més

Solidaritat

Torreforta viurà un cap de setmana ple d'actes en favor de l'autisme

Dos pares amb fills que pateixen aquest trastorn han organitzat 18 actes per «conscienciar» i recaptar fons per a la investigació i l’assistència

Imatge de la celebració del Dia Mundial de l'Autisme.

Torreforta celebrarà una festa solidària per l'autismeAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri de Torreforta acull aquest cap de setmana fins a 18 actes diferents en les jornades solidàries per l’autisme. «Amb aquest esdeveniment busquem, sobretot, conscienciar sobre el trastorn, que la gent ho conegui. Volem mostrar que, com els nostres, hi ha milers de casos més», indicava ahir Sonia Pérez, mare d’un petit de quatre anys amb aquest trastorn, que ha organitzat les jornades amb Juan José Caravaca, també pare d’un petit de quatre anys amb autisme.

Dins de l’esdeveniment, que se celebrarà al carrer Falset del barri, hi haurà un espai rellevant per a poder sumar-se a la causa i ajudar a famílies d’arreu de l’Estat que pateixen aquesta situació, a través de l’entitat Conexión Autismo. «Es vendran polseres, pins i també samarretes. També hi haurà la barra solidària i el diumenge hem programat una gran paella popular solidària. Tot el que es recapti anirà destinat a Conexión Autismo», remarcava Pérez, qui indicava que amb aquests diners es poden fer moltes coses per millorar el dia a dia dels petits, i de retruc, també el de les seves famílies. «Serà per ajudar a la investigació de l’autisme i perquè les famílies puguin tenir més ajudes, per exemple, en logopedes o en l’àmbit educatiu», concretava la progenitora.

Superar «l’etapa de dol»

Des de fora, qui és totalment aliè al trastorn, acostuma a desconèixer el calvari inicial que pateixen els pares. Ells l’acostumen a denominar com «l’etapa de dol», puntualitzava Pérez. «Al teu cap creus que tindràs un fill com tot el món, i t’acaba passant això. Ho has d’acceptar, és un procés que cal superar. Al principi ningú t’entén i ho passes malament perquè els nostres fills tenen un comportament diferent i la gent es pensa que és perquè estan mal criats, quan realment el que succeeix és que tenen un problema», relata la mare. «Tens molt poca informació i has de passar el trastorn amb soledat, jo em vaig sentir molt sola», explicava. «Quan li van diagnosticar al meu fill, jo no sabia res de l’autisme. Vius com pateix trastorns en la son, en l’alimentació i en l’àmbit sensorial i, en el cas del meu fill, ell no parlava. És un tema que cal treballar-lo i sobretot acollir i ajudar a les famílies que ho estan patint», desgranava Pérez.

Actes per grans i petits

El cap de setmana solidari arrencarà dissabte a les deu del matí amb Enxarranca i els Gegants de Ponent, tot seguit, s’obrirà el parc infantil i s’oferirà l’activitat de pintacares. A dos quarts d’una del migdia, Salsixto durà la seva animació. A les sis de la tarda s’oferirà un show de màgia i a partir de les set arrencarà la música fins tard, que només serà interrompuda pels monòlegs de Julián Parra, a les nou de la nit. L’endemà, Shinus Sport oferirà a partir de tres quarts d’onze una classe de zumba. A dos quarts d’una tindrà lloc la festa de l’espuma, que portarà la gresca al barri fins a l’hora de la paella popular. A la caiguda del sol, els veïns de Torreforta podran gaudir de dues actuacions musicals, que posaran el punt final.

tracking