Diari Més

Setze parades del mercat participaran en una ruta de tapes nocturna

Els establiments oferiran les seves propostes, amb productes gastronòmics i música entre les 20 i les 24 hores del 15 de setembre

La tapa regnarà al Mercat Central durant quatre hores el pròxim dia 15 de setembre.

Mercat Central, TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercat Central acollirà, per primera vegada, una ruta de tapes per l’interior del recinte comercial de la plaça Corsini, organitzada per l’Associació de Venedors i en la qual hi participaran setze professionals de diferents sectors. Amb motiu d’aquesta iniciativa innovadora, les portes romandran obertes entre les 20 i les 24 hores del dissabte 15 de setembre, coincidint amb l’inici de la celebració de les Festes de Santa Tecla.

Magí Rovira, representant de l’Associació de Venedors del Mercat Central, va informar ahir que «les setze parades que formem part de la ruta de tapes ens arrisquem per potenciar una iniciativa que no s’ha fet mai a Tarragona i que pot donar un plus al mercat». L’objectiu que es persegueix és, per una banda, promocionar la gastronomia de proximitat que ofereixen els paradistes i, per altra, generar una oportunitat per «oferir els tasts de tapes fetes amb els nostres productes», va dir Rovira. Cada una de les setze parades que intervindran en la ruta han creat cinc tapes per a aquesta ocasió», va remarcar el representant de l’Associació de Venedors del Mercat Central.

Les persones que s’hi sumin a aquesta iniciativa gastronòmica tindran accés a la degustació de fins a 80 tapes, amb preus que aniran del 2 als 4 euros. «És una prova pilot que estem convençuts funcionarà», va apuntar Rovira.

L’experiència gastronòmica anirà acompanyada d’una proposta musical a càrrec de Joan Reig i de DJ Lupo. El bateria dels Pets oferirà una sessió de música a base de pop català dels anys 60 i peces de rock’n’roll, soul o pop ibèric, entre altres estils, per tal d’arribar a les preferències de totes les persones que acudeixin al Mercat Central per degustar les tapes de la ruta en la ruta. Per la seva banda, DJ Lupo s’endinsarà en el funk o el soul.

Des de la inauguració del Mercat Central l’any passat, l’empresa municipal Espimsa i els paradistes organitzen tot tipus d’activitats per promocionar els establiments que en formen part del teixit comercial. La darrera serà la ruta de tapes, seguint els exemples que es fan en altres mercats catalans, que volen anar més enllà de la venda tradicional i aposten per noves fórmules per atraure clientela.

Ciutat de tapes

Magí Rovira es va mostrar convençut que la proposta culinària del 15 de setembre comptarà amb el suport dels clients i de les persones interessades en el món de la tapa, que en la ciutat de Tarragona configuren un ampli col·lectiu, com ha quedat demostrat en la participació en les diverses rutes que s’organitzen des de fa uns anys. Anar de tapes s’ha posat de moda i els venedors del Mercat Central saben que és un bon motiu per donar a conèixer els seus productes. Aquesta serà la primera vegada que el Mercat Central obri les seves portes fins a la mitjanit. Si la iniciativa compta amb el suport dels ciutadans, no es descarta que, en el futur, es faci una nova edició. Sens dubte, aquesta proposta gastronòmica s’ha vinculat a les Festes de Santa Tecla, el millor marc per activitats promocionals com la que duran a terme els setze venedors del mercat, amb el suport d’Espimsa.

tracking