Diari Més

Universitat

El projecte 'Horts socials' de la URV rep la distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent

També s'han premiat col·lectius i projectes de la UPF, UAB i UdG, a més de docents de la UPC, ESADE i UOC

Imatge de l'Hort Social que hi havia al campus Catalunya fins a l'inici de les obres de la nova Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia.

El professor Albert Fabregat premiat per l'espai d'aprenentatge dels Horts SocialsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Executiu ha concedit aquest dimarts les distincions Jaume Vicens Vives 2018 a la qualitat docent universitària a tres professors i quatre projectes de les universitats catalanes. Entre els premiats hi ha el projecte Horts socials: l'educació ambiental per a la innocació social de la URV. Els guardonats han estat seleccionats a partir de les propostes fetes pels consells socials de les universitats públiques o òrgans equivalents de les universitats privades. Els premis van ser creats per decret del Govern de 1996 i es lliuraran el proper 6 de setembre, durant l’acte d’inauguració del nou curs acadèmic 2018-2019. L’import atorgat a cada persona i projecte guardonats, 20.000 euros cadascun, s’haurà de destinar a projectes d’innovació o de millora docent.

El projecte 'Horts socials: l’educació ambiental per a la innovació social', de la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha estat premiat pel seu caràcter transformador, innovador i interdisciplinari en generar un coneixement pràctic i reflexiu, més enllà de les aules, que genera experiències d’aprenentatge social i ambiental, de reforç de les competències de responsabilitat social i les habilitats i les capacitats personals. Una iniciativa que promou la proximitat de la universitat amb l’entorn social i el compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible.

També ha estat premiat el projecte HackLab UPF de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), els tallers de Robòtica Submarina de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG), i el col·lectiu Campus d'Arqueologia i Paleontologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Pel que fa als professors universitaris premiats, s'ha distingitPere Pascual Gainza, professor del Departament de matemàtiques de la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC);Diana Ferrer Vidal, professora de dret financer i tributari de la Facultat de dret d’ESADE - Universitat Ramon Llull (URL); iTeresa Sancho Vinuesa, professora dels estudis d’informàtica, multimèdia i telecomunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

tracking