Diari Més

Barris

Un home mata ocells amb una escopeta a prop dels pisos de Parc Riu Clar

Els veïns estan alertats per la perillositat de disparar perdigons tan a prop, en un espai on no és legal i ja s’han trobat diverses aus agonitzant al carrer

A la zona s'acumulen ales, pells i plomes de desenes d'aus, ja que pren només la carn dels animals.

Un home mata ocells amb una escopeta a prop dels pisos de Parc Riu ClarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ales, pells i plomes de desenes d’aus s’acumulen en dos punts de la zona amb vegetació a tocar del barri de Parc Riu Clar. Els veïns denuncien que un home de mitjana edat, amb ulleres, es dedica a disparar amb una escopeta de perdigons a tot tipus d’ocells que troba en aquest emplaçament amb nombrosos pins, a pocs metres dels habitatges. Un cop ha fet diana, agafa les aus i els hi arrenca el plomatge per endur-se només la carn. «La gent està indignada, ens preguntem com és possible que vingui aquí un home a disparar amb una escopeta de perdigons, tan a prop dels edificis», exposa la presidenta de l’Associació de veïns de Parc Riu Clar, Josefa Rodríguez.

I és que la petita pineda que envolta la zona nord del barri està situada a 100 metres dels habitatges més pròxims i de l’ermita del barri. Es tracta d’un punt per on habitualment passegen, a primera hora del matí, els amos de molts gossos del barri, en tractar-se d’un espai natural on els animals poden córrer lliures i sense riscos. Almenys fins ara, ja que la presència d’aquest caçador ha despertat força temor entre els residents. «No pot ser que hi hagi gent passejant i tinguem a un senyor disparant entre els pins», es lamenta Rodríguez, qui també remarca que, molt a prop, hi juguen nens petits.

«Això no és només pels animals, és que aquest home pot fer mal a les persones. Caldria mirar si té llicència d’armes», exposa una resident de Parc Riu Clar.

La líder veïnal confirma a aquest diari que avui mateix presentarà, formalment, una denúncia a la Guàrdia Urbana, després que la darrera setmana ja donés alerta a la mateixa policia local i als agents del Seprona (Servicio de Protección de la Naturaleza) de la Guardia Civil. «Hi ha coloms de ciutat, tórtores i cotorres. Està acabant amb tota la fauna que tenim a l’entorn», es lamenta Rodríguez, qui indica que aquest espai on l’home caça de forma totalment il·legal, com és obvi, no és un vedat de caça, ja que es troba envoltat de carrers i fins i tot hi ha una rotonda molt a prop. Concretament, la petita pineda està situat entre el barri de Parc Riu Clar i els vials abandonats del Pla Parcial 9. «Hem vist a algun colom caure al mig del carrer, mig mort, amb un perdigó dins del cos. Fa molta llàstima veure a un animal així», comenta una altra veïna de Parc Riu Clar. «És què te’ls trobes al mig del carrer, ferits, sagnant pel cap», afegeix la presidenta de l’entitat.

En aquests moments, els residents tracten d’identificar a l’individu, a fi de poder posar fi a una situació que ja fa com a mínim un any que es produeix, però que en les darreres setmanes ha anat a més. «És un problema que ja teníem però que ara és continu. Habitualment ve els diumenges al matí, a partir de les sis i mitja o les set i algun dia entre setmana. El veïns han vist que marxa en direcció a La Floresta, però no sabem si viu allí o va més enllà», desgrana Rodríguez.

Ahir mateix, de bon matí, els residents dels blocs més propers van llevar-se amb el so dels tirs de l’escopeta. «Ja va haver-hi una noia del barri que li va cridar l’atenció, però ell no va fer cap cas», lamenta Rodríguez.

tracking