Diari Més

Successos

Pinten una pantalla del bus instal·lada fa menys d'un mes

La presidenta de l’EMT lamenta que aquest fet perjudiqui els usuaris

Estat en què ha quedat la pantalla informativa.

pantalla informativa, EMT, parada de bus, pintada, pinten, vandalismeJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No fa ni un mes que l’empresa adjudicatària del manteniment de les parades de l’EMT de Tarragona, Clear Channel, va instal·lar les cinc noves pantalles de temps d’espera a les marquesines de la ciutat, i una d’aquestes ja ha estat malmesa per algun ciutadà o ciutadans sense civisme. Concretament, es tracta del panell informatiu de la parada de Pau Casals, que dóna servei a les línies L-6, L-8, L-11, L-12, L-16 i L-22. L’autor o autors han pintat a sobre del monitor la paraula «boom» i un insult, amb dos tipus de retolador diferent. «Les pintades a qualsevol lloc de la ciutat són un acte vandàlic que no té justificació i encara més si afecten la informació de les parades de l’autobús, que perjudica els usuaris del transport públic. Em sembla especialment greu», apunta a aquest diari la regidora i presidenta de l’EMT de Tarragona, Begoña Floria. «El que passa és que és molt difícil lluitar contra aquestes actituds incíviques», es lamenta l’edil socialista.

El cost d’instal·lació i manteniment de cada un d’aquests sistemes d’informació ronda els 6.000 euros, segons el plec de condicions de la licitació que es va endur Clear Channel el setembre de 2015. Aquests plafons informatius ofereixen els minuts exactes que falten per a l’arribada del bus de cada una de les línies i, en cas que el vehicle encara no es trobi pròxim, mostren l’hora prevista segons l’horari establert. Cada un d’aquests aparells porta un mòdem GPRS amb una targeta SIM, que permet rebre la informació actualitzada des del centre de control de l’EMT, situat a l’estació d’autobusos.

A aquestes cinc primeres pantalles informatives ja instal·lades cal sumar d’altres quinze panells que l’empresa Clear Channel ha d’instal·lar, pròximament, en diverses parades amb elevada demanda de la ciutat.

tracking