Diari Més

Successos

Boicotegen els SPAR de la ciutat pel desallotjament del CRAE Sant Josep

Omplen de silicona i de guix els panys de les persianes en almenys cinc establiments i realitzen pintades mencionant el CRAE

Imatge de la persiana de la botiga de Rovira i Virgili.

Boicotegen els SPAR de la ciutat pel desallotjament del CRAE Sant JosepJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El desallotjament de l’antic CRAE de Sant Josep, ocupat des del 19 de juliol per un grup de persones amb la idea de convertir-lo en un espai social autogestionat i propietat de Fragadis (empresa que gestiona els supermercats Spar al territori), ha desencadenat al llarg del cap de setmana nombrosos actes vandàlics contra els establiments de la cadena situats a Tarragona. Divendres a la matinada, la mateixa jornada en què la policia els va expulsar, diversos supermercats del centre de la ciutat van patir danys. Alguns individus van sabotejar els panys de les diferents persianes de les botigues, introduint silicona i guix a les ranures. A més, van realitzar diverses pintades. A l’Spar situat al carrer Rovira i Virgili van dibuixar-hi un gran penis i van estampar el terme «CRAE» a la porta d’accés, a fi de remarcar que era un boicot originat pel desallotjament. «Apuntem els dards als supermercats Spar perquè el seu propietari ha denunciat l’ocupació i les seves influències per mobilitzar jutges, forces policials públiques i privades. No estarem quietes a mirar com construeixen la ciutat al seu gust, no volem vendre els nostres espais, volem obrir espais alliberats», s’apuntava en un correu anònim, enviat a aquesta redacció, reivindicant el boicot.

El col·lectiu convocava dissabte a la tarda, a la plaça de la Font, una concentració en rebuig a l’alçament. Un cop finalitzat l’acte, alguns dels assistents van dirigir-se, pancarta en mà, cap al supermercat Spar més proper, situat a la Rambla Vella (davant l’ONCE) a fi de continuar amb la reivindicació a les portes del local. En aquest punt van produir-se moments de tensió, quan els treballadors de l'establiment es van veure obligats a tancar les portes. Segons explicaven a Diari Més, l’encarregada es disposava a tancar l’accés posterior de la botiga, que toca al carrer Trinquet Nou, quan algú va llençar un petard cap a la porta del recinte, el que hauria ocasionat que la treballadora hagués d’assistir, posteriorment, al metge per dolor a l’oïda.

El mateix dissabte, ja de matinada, els actes vandàlics es repetien de nou, afectant la majoria de botigues de la cadena a Tarragona. Segons va poder comprovar ahir aquest diari, almenys cinc Spar havien estat malmesos aquella mateixa nit o en l’anterior. Al del carrer Enginyer Cabestany (a tocar de l’escola de les Carmelites) van sabotejar tots els panys de les persianes i van estampar-hi pintades. A la botiga de Pin i Soler (propera a l’avinguda Catalunya) van dibuixar amb esprai vermell la paraula «CRAE», a més d’introduir silicona en totes les obertures i tapar amb guix part d’un cartell informatiu. Al supermercat de Rovira i Virgili, després dels actes de divendres, van tornar a omplir de silicona els panys. Al de Prat de la Riba van posar guix a l’interior del pany i un dia abans ja havien fet dues pintades a les persianes. Al local del passatge de l’avinguda d’Andorra (a tocar dels Jutjats Penals) també van introduir una mena de silicona de color rosa, que ahir al migdia, encara seguia tendra. Empleats d’Spar apuntaven que la botiga de Via Augusta també van patir danys durant el cap de setmana. Ni els supermercats del carrer de la Unió, l’avinguda d’Andorra (antic Fraga) i Joan XXIII, presentaven ahir danys visibles a l’exterior.

D'esquerra a dreta, els panys dels comerços de Pin i Soler, Rovira i Virgili (2), Enginyer Cabestany, Prat de la Riba i del passatge de l'av. Andorra.

Boicotegen els SPAR de la ciutat pel desallotjament del CRAE Sant JosepJoan Antoni Torreblanca

tracking