Diari Més

La jove violinista tarragonina Inés Issel guanya un nou premi a Polònia

Des de l’any 2012 és alumna de l’Escola Superior de Música Regna Sofia i toca un violí del 1890

Inés Issel, durant la seva participació en el concurs internacional celebrat a Polònia la setmana passada.

La jove violinista tarragonina Inés Issel guanya un nou premi a PolòniaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Inés Issel Burzyńska, jove violinista nascuda a Tarragona el 2001, ha aconseguit un nou premi internacional que suma a la seva brillant carrera. En aquesta ocasió, Issel ha obtingut la medalla d’or en la tercera edició del Concurs Internacional Nałęczów & Violin, celebrat a Polònia la setmana passada.

Inés Issel, filla de pares polonenos, tots dos vinculats a la música, va començar els seus estudis musicals als 4 anys amb la seva mare, Iwona Burzyñska. S’ha format en violí amb Eva Graubin, Zakhar Bron i Yuri Volgin i en piano amb Vadim Gladkov. Toca un violí Enrico Rocca del 1890, cedit per Juan Enrique Carreras, president i director general de CAGIMA.

La jove intèrpret tarragonina acumula diversos premis en una carrera fulgurant que l’ha posat en contacte amb professionals que li han facilitat l’assistència a lliçons magistrals de violí com Bartosz Bryla, Krzysztof Smietana, Wieslaw Kwasny, Maurici Fuks i Christoph Poppen. Des de l’any 2012 és alumna de l’Escola Superior de Música Regna Sofia, en la Càtedra de Violí Telefònica, amb el professor Zakhar Bron. Gaudeix de beca de matrícula Fundació Puig i Fundació Albéniz, i de residència Fundació Albéniz.

Issel ha guanyat el primer premi en el Concurs d’Interpretació Musical Arjau de Barcelona (2010), Internacional de Violí Kocian a República Txeca (2011), Internacional de Violí Cidade de Vigo (2014, 2015 i 2016), Internacional Violins per la Pau de Màlaga (2015), el XIII Internacional de Violí en honor de K. Lipiñski i H. Wieniawski en Lublin (2015), XVII o el Concurs de Joves Intèrprets Ciutat de Xàtiva (2016) i Nacional de Joves Intèrprets Ciutat de Conca (2016).

La jove violinista tarragonina també ha estat guardonada amb el primer premi i premi especial en els concursos internacionals XVI Young Paganini i Georg Philipp Telemann, tots dos a Polònia, en 2018, i ha actuat com a solista amb orquestra sota prestigioses batutes.

tracking