Diari Més

Desallotgen els ocupes de l'antic CRAE Sant Josep de Tarragona

Els Mossos duen a terme el dispositiu, des de les 7 del matí, per ordre del jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona

Els agents han començat a tapiar el CRAE.

ocupes, CRAE Sant Josep, Tarragona@CraeAlliberat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han procedit, a primera hora del matí d'aquest divendres, a desallotjar als activistes que ocupen l'antic CRAE Sant Josep de Tarragona, situat al carrer Pintor Ignasi Mallol, des del passat 19 de juliol. Segons fonts policials, el dispositiu s'ha dut a terme sense incidents, mentre els activistes afirmen a través del seu compte de Twitter que el dispositiu ha estat «desproporcionat».

El dispositiu policial dut a terme per la policia autonòmica s'ha iniciat a les 7 del matí per ordre del jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona. Fins al lloc s'han traslladat un gran nombre de vehicles policials, més de deu, per prevenció, segons fonts policials. Els Mossos d'Esquadra afirmen que el desnonament s'ha produït sense cap incident. Els agents han identificat nou persones, a les quals se'ls ha demanat que sortissin de l'edifici. Per la seva banda, els ocupes han piulat a través del compte de Twitter @CraeAlliberat que el dispositiu ha estat «desproporcionat, despertant a les companyes a les 6 i amb tan sols dos viatges per poder treure les nostres coses».

Segons els activistes, els Mossos d’Esquadra han irromput a l’interior de l’immoble poc després de les sis del matí «sense previ avís». «A cops de mall i enfocant les cares amb llanternes han despertat a les que estaven a dins», han explicat en un comunicat. A continuació, segons han manifestat, els agents els han demanat la identificació, els han escorcollat un a un i han pogut agafar algunes de les seves pertinences -segons ells, només una petita part del material que hi tenien-.

Tot i que els activistes els ho havien exigit des de bon començament, els mossos no els han mostrat l’ordre judicial fins que no havien sortit tots de l’immoble, segons el col·lectiu. «Han entrat sense avisar i s’han dirigit a les habitacions amb llanternes», ha insistit un portaveu dels activistes, Antonio José Mota, qui ha afegit que els agents «han rebentat portes, vidres i ho han destrossat tot».

Diversos operaris han procedit a tapiar l'antic CRAE Sant Josep, un cop ja desallotjat, per evitar que es torni a ocupar.

El grup d'activistes va ocupar l'antic CRAE tarragoní proper al Camp de Mart el passat 19 de juliol tot rebatejant-lo com «Centre Radical Autogestionat Enorme», tal i com van mostrar amb una pancarta que van penjar de la façana. Segons explicaven a través de les xarxes socials, on han anat informant dels seus passos, el seu objectiu era«obrir-lo iconstruir una proposta de projecte social a la ciutat de Tarragona».En les darreres setmanes havien estat treballant en l’adequació de l’immoble i dimarts que ve tenien previst obrir els primers espais als veïns. En concret, hi estaven habilitant un gimnàs, una sala de pintura i una biblioteca, i hi volien oferir tallers d’assaig i d’art i impulsar un grup de jardineria, entre d’altres.

Cal dir que actualment, i des de fa pocs mesos, l'empresa Fragadís va adquirir l'immoble i té intenció d'ubicar-hi un supermercat.

El dispositiu policial s'ha iniciat a les 7 del matí.

ocupes, CRAE Sant Josep, Tarragona@CraeAlliberat

tracking