Diari Més

La CUP de anima a penjar més llaços grocs a la Muralla després de la seva retirada

La formació crida a aprofitar les festes de Santa Tecla per demanar la dimissió de Ballesteros «cada cop que surti al carrer»

Imatge dels llaços grocs col·locats a la Muralla de Tarragona.

Els llaços grocs de la Muralla de Tarragona generen una nova polèmica@MiguelMarfil2

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de la CUP de Tarragona han rebutjat aquest dijous la retirada dels llaços grocs penjats en una xarxa protectora de la muralla de la ciutat i han animat a «restituir-los» i a «posar-ne molts més encara». Els anticapitalistes han reaccionat així a la retirada dels llaços, la nit de dimarts a dimecres, per decisió del govern municipal de PSC i PP. Els anticapitalistes han insistit que treballaran per fer fora del govern municipal «aquesta colla d’autoritaris que neguen els principis bàsics democràtics a Tarragona». En al·lusió a l’alcalde Ballesteros, els cupaires han assenyalat que, qui està alineat «amb els que van donar les ordres perquè ens peguessin l’1 d’octubre, no és neutral». La CUP ha demanat a la ciutadania que, de cara a les Festes de Santa Tecla, li recordin a l’alcalde «cada cop que surti al carrer» que «sense dret a decidir, sense dret a la llibertat d’expressió i amb presos polítics l’únic gest que aplaudirem seria la seva dimissió».

Els anticapitalistes han subratllat que els llaços estaven penjats en una xarxa protectora de la muralla i no directament al «La xarxa no és patrimoni de res. La muralla sí i està com està», han defensat. Per contra, diuen, «quan l’extrema dreta espanyolista va atacar l’estàtua de Lluís Companys, les pintades es van fer a la mateixa estàtua» i això, segons la CUP, fa que no es puguin comparar els dos fets i que no sigui «equidistant» dir que es fa «tant una cosa com l’altra».

tracking