Diari Més

Tribunals

Estudien presentar una denúncia conjunta contra Finques Pallaresos

Un col·lectiu de 24 famílies que se sent «estafat» vol que els propietaris de la immobiliària els tornin els diners que reclamen

Una veïna llegeix el contingut dels cartells col·locats a la tanca de l'antiga oficina de les finques.

Finques Pallaresos, estafaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diverses famílies de Sant Pere i Sant Pau que es consideren estafades per la immobiliària Finques Pallaresos estudien, amb el seu advocat, «presentar una denúncia penal conjunta», van manifestar ahir a aquesta redacció Jèssica Martínez i Ana Moreno. Aquestes persones afirmen amb rotunditat que «hem estat estafades i volem que la gent ho sàpiga». Aquest cas va iniciar-se fa gairebé dos anys, quan molts clients van denunciar Fiques Pallaresos per casos de presumpta estafa.

El cas està més vigent que mai. «Hi ha judicis pendents que se celebraran els pròxims mesos de setembre i octubre, altres denunciants encara no han estat citats i hi ha els que lamenten que, després d’intentar arribar a un acord, els han donat llargues i moltes excuses, però no els han tornat els diners», van dir els afectats.

Fa uns mesos va tancar l’oficina de Finques Pallaresos a Sant Pere i Sant Pau. Ahir, penjaven de la tanca metàl·lica diversos cartells amb textos com «Torneu-nos els nostres diners» o «Febrer, judici guanyat. 21.000 euros», i amb xifres que les persones que van adquirir un habitatge reclamen a la immobiliària: 11.350, 27.000 o 65.000 euros, entre altres quantitats. Martínez i Moreno volen que els seus casos –formen part d’una plataforma constituïda per 24 famílies del barri– tinguin ressò social per tocar-los la fibra». «Fa un temps ja vam advertir –a persones vinculats amb Finques Pallaresos– que, si no pagaven el que ens devien, se sabria del nostre cas a tota Espanya, van manifestar.

Tant Martínez com Moreno van coincidir a dir que «ens agradaria que les associacions de veïns del barri ens donessin el seu suport, ja que moltes de les famílies que es consideren estafades són del barri». L’objectiu és «tenir com més suport millor», van comentar. «Molta gent ja ens l’ha mostrat», van subratllar les dues afectades pel cas.

Jèssica Martínez va comentar que, «quan hem demanat explicacions a Finques Pallaresos, ens han dit que la culpa és dels extreballadors, que van deixar sense diners l’empresa, per la qual cosa no pot fer front als deutes». Martínez va explicar, en el seu cas, l’odissea que viu ella i els seus pares. «Van comprar una casa al Catllar, que van pagar íntegrament al propietari, però van entregar 16.000 euros en concepte d’impostos a les finques i l’empresa es va quedar el diner», va remarcar.

Per la seva banda, Ana Moreno va explicar que «vam comprar una casa antiga que volíem reformar». «Volíem que a la hipoteca s’inclogués el preu de la reforma i vam avançar 20.000 euros», va continuar. «El noi que havia de fer-la no va aparèixer i la immobiliària ens va donar uns motius i es va oferir a tornar-nos el diner, però només hem vist 5.000 euros i perquè vam amenaçar-lo de posar-li una denúncia», va relatar.

En el cas de Moreno, aquesta afectada va indicar que «tinc un reconeixement de deute executat amb una sentència judicial favorable, però a Finques Pallaresos diuen que no tenen per fer front a aquest deute».

Martínez i Moreno van afirmar que «hem tingut moltes converses amb els propietaris de les finques i sempre ens diuen que no saben res o, per altra banda, es comprometen a retornar els diners en el període d’uns mesos, però la realitat és que no fan res i posen excuses».

tracking