Diari Més

Urbanisme

Reclamen la millora de l'accés a la Llarga des del tennis i del camí de ronda

La tanca metàl·lica que separa els banyistes del traçat ferroviari està trencada i oxidada

Botelles de refrescos d'un repartidor sobre una arqueta i, a la dreta, aspecte que ofereix la tanca metàl·lica del ferrocarril.

Reclamen la millora de l'accés a la Llarga des del tennis i del camí de rondaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’accés a la platja Llarga des de la zona del tennis, com popularment es coneix, està força deteriorat, segons opinen usuaris habituals d’aquest espai. Pere Sánchez, veí de Cala Romana, de 85 anys, que cada dia surt a caminar, suggereix la introducció de millores tant en el citat accés com en el camí de ronda. Sánchez va dir ahir a aquesta redacció que convindria la delimitació d’un espai mínimament urbanitzat «per poder desplaçar-se per la platja sense necessitat de tocar l’aigua, sobretot per poder utilitzar-lo durant l’hivern». L’acotació de l’espai de dunes «està molt bé», va dir Sánchez, però ha acabat «amb l’únic sender que hi havia lluny de l’aigua». «Aquest sender facilitaria la connexió a peu entre les platges a través del camí de ronda», va afegir. «L’únic sender de vianants existent en aquesta platja, paral·lel a la via del ferrocarril, està inutilitzat a causa de la col·locació d’una obra de canalització», va remarcar Sánchez, qui va apuntar que «la presència d’una arqueta complica caminar a la gent de certa edat».

Per altra banda, Sánchez va apuntar que «cada dia surto a caminar i amb molta freqüència ho faig per la Llarga». En les seves sortides, observa aspectes que s’haurien de millorar, com la tanca metàl·lica que separa la platja del traçat del ferrocarril. «Està trencada, oxidada i el seu aspecte fa vergonya», va dir aquest veí de Cala Romana, el qual va apuntar que «suposa un perill per a les persones i, de manera particular, per als nens, que es poden colar fins a les vies del tren, i dóna una imatge de deixadesa».

En les darreres setmanes, la situació ha empitjorat. A causa de les pluges torrencials, en canal d’aigua que dirigeix les aigües des del punt més alt de Cala Romana fins a la platja, ha deixat sense arena el sector del túnel ferroviari, deixant visibles blocs de pedra. Aquest àmbit es correspon a l’espai on hi ha ubicats lavabos públics.

Pere Sánchez va apuntar, per altra banda, que la ubicació d’una arqueta en l’àmbit d’acció del sender també dificulta el trasllat de mercaderies fins a una guingueta localitzada en les proximitats. En aquest mateix espai es troben unes dutxes. «La zona es col·lapsa», va dir Sánchez, qui va comentar que «cal que s’arrangi una zona» utilitzada per milers de persones que fan ús del pont del tennis per anar a la Llarga, una platja amb molt pocs accessos. «A la vista de l’actual paisatge abandonat i decadent, si avui Cèsar August vingués a Tarragona segurament escolliria per la seva tropa i com punt d’acampada un espai allunyat de la nostra degradada costa», va comentar el veí de Cala Romana i usuari habitual de la Llarga.

tracking