Diari Més

Economia

Els marxants noten una afluència menor de turistes des del trasllat

El col·lectiu manté les seves reivindicacions i manté ajornat el pagament de les taxes

Els marxants veuen menys turistes des que el mercadet es va traslladar a Corsini i els seus voltants.

Els marxants noten una afluència menor de turistes des del trasllatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els marxants del mercadet tornaran a muntar els seus punts de venda per vuitena vegada des del retorn a Corsini. Un primer balanç de gairebé un mes d’activitat al voltant del Mercat Central indica que «no estem venent més que a la Rambla, però el resultat definitiu no es podrà fer fins transcorregut un any», va dir Enric Daza, president de l’Associació de Marxants de Tarragona. Per altra banda, els professionals del sector han detectat una major presència «de gent de Tarragona, de clients de tota la vida, mentre que hi ha menys turistes», va dir.

Tot i que l’empresa de mercats Espimsa ha acceptat algunes de les reivindicacions que els marxants van acordar plantejar en una assemblea celebrada el passat 25 de juliol, «seguim treballant per aconseguir altres», va dir el president de la citada associació. Mentrestant, els marxants no fan efectiu el pagament de les taxes per ocupació de la via pública corresponents al tercer trimestre de l’any, «que continuem ajornant fins que no es solucionin les nostres demandes», va dir Daza.

Els marxants demanen, entre altres propostes que plantegen a Espimsa, la possibilitat d’aparcar les furgonetes en carrers com Cañellas, Soler i Cervantes, «sense que ens multi la Guàrdia Urbana», per «poder tenir-les el més a prop possible», va comentar Daza. «Una part d’aquesta problemàtica està solucionada, però cal que s’habilitin espais en carrers pròxims a Corsini», va remarcar», va afirmar Daza, qui es va mostrar fins a cert punt optimista.

Per altra banda, el president de l’Associació de Marxants de Tarragona va reconèixer que Espimsa va acceptar la proposta dels venedors de canviar el sentit de la ubicació d’unes parades que «miraven cap a la paret del mercat i que els dos primers dies a Corsini no van vendre res, ja que no hi passava la gent».

Els marxants es mantenen a l’espera de poder resoldre altres situacions per a ells anòmales, com la presència d’uns tòtems publicitaris. «Estan ubicats a molt pocs metres de les parades i fan que l’espai perquè passi la gent és molt estret, per la qual cosa demanem que es canviï la seva ubicació», va comentar Daza. El president de l’entitat va insistir a dir que «encara hi ha coses que s’han de matisar i que tenen solució». Avui, dimarts, els marxants tornen a Corsini en el que serà el vuitè dia de feina des que van haver d’abandonar la Rambla Nova.

tracking