Diari Més

Cultura

El concurs casteller s'emetrà en 360 graus pels espectadors virtuals

L’Agència Catalana de Turisme oferirà vídeo en directe «des de dins, formant part de la pinya o pujant amb l’enxaneta»

S'invertiran 60.500 euros aquesta gravació que es realitzarà el darrer dia de concurs a la TAP.

El concurs casteller s'emetrà en 360 graus pels espectadors virtualsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’espectacle casteller més gran del món, el Concurs de Castells de Tarragona, podrà ser vist, com en les últimes edicions, des de qualsevol punt del món en directe, però aquest 2018 els espectadors podran fer-ho per primera vegada des de perspectives insòlites (des de la pinya, pujant amb l’enxaneta o des de la teulada retràctil de la TAP) i amb un angle de visió de 360 graus, que permetrà a l’usuari tenir una visió total de la plaça, variant l’enquadrament des de la seva pantalla de l’smartphone o a través del cursor de l’ordinador.

L’Agència Catalana de Turisme invertirà 60.500 euros en aquesta producció audiovisual, adjudicada a l’empresa barcelonina Estudio Bay S.L, que estarà disponible en streaming a través d’Internet, a les pàgines de Catalunya Experience (Youtube i Facebook), durant algunes de les actuacions castelleres de la jornada principal del concurs, la del diumenge 7 d’octubre. «Es vol facilitar al públic que no assisteix presencialment a l’esdeveniment, que pugui gaudir de l’experiència, triant una càmera de 360 graus amb un punt de vista personal per fer d’espectador o fins i tot arribar a participar virtualment en un castell», s’apunta des de l’organisme de la Generalitat. «D’aquesta manera, qualsevol persona podrà sentir l’emoció de participar en un castell des de dins», s’afegeix.

L’Agència Catalana de Turisme també requereix a l’empresa que s’ha adjudicat el contracte, que realitzi una peça audiovisual en anglès d’entre 15 i 20 minuts de durada, que inclogui «la gravació d’un assaig d’una colla castellera amb càmeres de 360 graus i diversos punts de vista (en primera persona, entre d’altres), prèvia al Concurs de Castells». A més, aquest petit documental també haurà d’incloure les imatges de la darrera jornada castellera que s’oferiran en directe.

La responsable de Canals Online i Xarxes Socials de l’organisme turístic, Elena Roig, sol·licita en el contracte que, l’empresa seleccionada, porti a terme amb anterioritat un pla de rodatge «molt exhaustiu» a fi «d’aconseguir l’impacte emocional de la peça», indica.

La idea és que tot aquest contingut generat a la Tarraco Arena Plaça també pugui ser visualitzat mitjançant ulleres de realitat virtual, el que permetrà a l’usuari sentir-se, per uns minuts, com un casteller més. A banda, per tal de maximitzar el contingut enregistrat, l’organisme turístic també requereix que es realitzin petites peces audiovisuals d’entre 20 segons i 3 minuts «per difondre a les xarxes socials», es desgrana.

«Amb motiu de l’any de la cultura segons la UNESCO, des de l’Agència Catalana de Turisme es porten a terme diverses accions per donar a conèixer internacionalment el nostre patrimoni cultural i tradicions i, en concret, des de l’àmbit digital, es vol buscar la manera d’unir tradició i nous models de comunicació i difusió, i per això es proposa realitzar l’enregistrament en 360 graus i amb diversos punts de vista i la seva difusió i promoció a xarxes socials», s’argumenta des de l’organisme català.

Més de 12.000 euros en càmeres

L’Agència Catalana de Turisme ha pressupostat uns cost directe de producció de fins a 44.500 euros, d’entre els quals destaquen els 12.159 euros que s’han de destinar als equips tècnics per a la gravació en 360 graus, d’altres 10.000 euros aproximadament per al software (sistema informàtic) que ha de permetre l’emissió en directe del senyal multicàmera a través d’Internet o els 2.500 euros als quals puja la partida per a manteniment del material tècnic i del material informàtic fungible que s’haurà d’emprar. L’equip humà que conformà aquesta retransmissió i, el simultani enregistrament, estarà conformat per setze persones, amb tres operadors de càmera, entre d’altres.

tracking