Diari Més

Vandalisme

Demanen una actuació d'ofici per les pintades homòfobes a la Part Alta

Insulten als gais i escriuen a sobre d’una pintada feta pel col·lectiu LGTBI on es recordava el símbol que es posava als homosexuals als camps nazis

Agents de la Guàrdia Urbana van realitzar ahir un atestat per reflectir oficialment aquest acte.

Demanen una actuació d'ofici per les pintades homòfobes a la Part AltaJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Putos gays», s’inicia el text de la pintada. «Aneu a follar a Cala Romana, gais hipòcrites», continua. «Us odio», conclou l’escrit, que ha estat realitzat amb retolador de punta grossa. Aquesta pintada de caràcter homòfob ha aparegut recentment a la porta metàl·lica d’accés a un solar del carrer Cavaller (de l’edifici esfondrat l’any 2012), davant el Conservatori de Música de Tarragona.

L’entitat LGTBI del territori, H2O, un cop conegut el cas, demana a l’Ajuntament de Tarragona que actuï d’ofici en tractar-se d’«un acte punible». Ahir al matí, dos agents de la Guàrdia Urbana ja van obrir diligències, a fi de reflectir de forma oficial aquest acte homofòbic. A més, personal de la brigada de neteja també va confirmar a aquest diari que es realitzaria un avís per tal de procedir a la seva retirada amb la major brevetat.

Algun ciutadà LGTBI havia dibuixat setmanes enrere, en aquest punt de la Part Alta, un triangle rosa invertit (adoptat com a símbol pel col·lectiu LGTBI en memòria dels homosexuals als quals se’ls col·locava triangles d’aquest color als camps de concentració i d’extermini nazis, per tal d’identificar-los). A banda del dibuix rosa, l’autor va plasmar a la part inferior la inscripció «Fem història, existim». Ho havia fet a sobre d’un grafiti anterior, el que a la vista del que ara a succeït, no ha fet gens de gràcia a algun altre ciutadà. Aquesta persona, a més de ratllar el missatge, ha estampat la seva mostra de rebuig contra les persones LGTBI en la pintada principal i en un altre dels triangles roses invertits que s’havien pintat al mateix carrer. En aquest darrer cas, el responsable de l’acte ha imprès un simple «No.», amb esprai, sobre el símbol del sofriment dels gais als camps Nazis.

La llei LGTBI ho castiga

El col·lectiu H2O de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals del Camp de Tarragona, emplaça a l’Ajuntament de Tarragona a actuar d’ofici en tractar-se d’un acte que està tipificat com a infracció en la llei 11/2014 per a garantir els drets de les persones LGTBI i erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Concretament, l’article 34 cataloga com a «infracció lleu» el fet d’utilitzar «expressions vexatòries, per qualsevol mitjà, que incitin a exercir la violència contra les persones o llurs famílies, per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere, d’una manera intencionada», es plasma.

«Amb la llei hi ha mecanismes perquè les administracions actuïn i demanem a l’Ajuntament que ho faci», remarca Jordi Monner, portaveu del col·lectiu H2O.

Homofòbia encara «latent»

Monner exposa que aquest acte «demostra que l’homofòbia continua molt latent en la nostra societat i que hem d’estar atents de forma permanent a aquestes situacions». L’integrant d’H2O demana a la societat «que sigui proactiva contra l’homofòbia, com pot ser el cas de manifestacions d’aquest tipus». A banda d’aquestes pintades, el col·lectiu viu amb preocupació «l’augment dels moviments d’extrema dreta, que són homòfobs per definició», es lamenten.

La llei tipifica com a «infracció lleu» aquesta acció.

Demanen una actuació d'ofici per les pintades homòfobes a la Part AltaJoan Antoni Torreblanca

tracking