Diari Més

Seguretat

Creu Roja tanca el segon mes de vigilància sense cap ofegament

Enguany hi ha poca incidència de meduses tot i atendre casos

Punt de vigilància de Creu Roja a la platja de l'Arrabassada.

Creu Roja tanca el segon mes de vigilància sense cap ofegamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Creu Roja ha tancat el segon mes de la campanya de vigilància a les platges de Tarragona sense haver atès cap cas d’ofegament i el nombre de rescats no supera els quatre. Els seus vigilants romandran al seu lloc fins al 16 de setembre, cada dia de 10 a 19 hores, i a partir d’aquesta data i fins al 30 de setembre els dissabtes i diumenges. Hugo Núñez, coordinador del servei de platges a Tarragona, va informar ahir a aquesta redacció que «la temporada està sent tranquil·la perquè el clima acompanya i molt pocs dies hem hagut de posar la bandera vermella». Núñez va destacar que enguany «hi ha poca incidència per meduses, tot i que pensàvem que n’hi hauria més, però hem d’atendre picades de manera puntual».

Per altra banda, Núñez va restar importància a la presència de rajades. «Cada any hi ha exemplars que s’aproximen a la nostra costa, però mai hi ha hagut cap incidència important». El coordinador va apuntar que aquests animals «no són agressius, però reaccionen si se senten atacats i el seu verí és molt tòxic».

En un altre context, Hugo Núñez va afirmar que es manté el percentatge d’usuaris de la platja que no fan cas de les advertències dels socorristes, En aquest sentit, «el bon temps també ha incidit de manera positiva». Una situació similar és la que protagonitzen persones que es llencen al mar des de les roques. Núñez va dir que «és difícil controlar-ho perquè hi ha llocs amb els quals el vigilant no pot tenir contacte visual».

tracking