Diari Més

Economia

Ballesteros diu que el nou Imperial Tarraco obrirà en catorze mesos

El projecte inicial de reforma de l’hotel del Passeig de les Palmeres es va haver de revisar per introduir «petites modificacions»

Imatge exterior de l'antic Hotel Imperial Tarraco i la tanca perimetral que rodeja el solar.

Ballesteros diu que el nou Imperial Tarraco obrirà en catorze mesosGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de reforma integral de l’antic Hotel Imperial Tarraco, iniciades el gener passat, avancen. La recent instal·lació d’una tanca perimetral al voltant del recinte, a Rambla Vella i el Passeig de les Palmeres, ofereix, ara, la sensació que el ritme dels treballs s’estan accelerant. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha manifestat a aquesta redacció que el projecte inicial va haver de ser revisat per introduir «petites modificacions», i estima que el nou establiment hoteler podria obrir les seves portes «en un període de catorze mesos». Aquest calendari implica que la reobertura pot produir-se a la tardor del pròxim any.

L’alcalde ha recordat que la reforma afecta tant a l’interior de l’hotel com a l’exterior i la zona enjardinada. Des del carrer ja s’aprecien les obres que es fan en diverses plantes de l’hotel, tot i que encara són poc visibles, ja que afecten, sobretot, a les dependències interiors. El projecte preveu la introducció de millores i la reducció del nombre d’habitacions, que passarà de les 170 que tenia a 139.

Ballesteros considera que la reobertura de l’hotel del passeig de les Palmeres en el decurs del 2019 «serà important, ja que l’Imperial Tarraco ha estat, durant dècades, un dels vaixells insígnia de la nostra ciutat i penso que també ho serà en el futur». L’establiment que gestionarà la nova propietat contribuirà a «millorar l’oferta hotelera de Tarragona», ha dit.

L’alcalde de Tarragona ha assenyalat, per altra banda, que l’Ajuntament va mostrar el seu interès a diverses empreses perquè la ciutat no perdés un establiment de les característiques de l’Imperial Tarraco, localitzat en un espai privilegiat. «L’Imperial Tarraco va ser una referència tant per als turistes com per als ciutadans de Tarragona, ja que durant anys hi va haver tot tipus de celebracions, com a bodes, i fins i tot congressos». L’objectiu és que recuperi el significat que va tenir en el context de la ciutat des de la seva inauguració l’any 1963.

El declivi de la cadena

L’hotel Imperial Tarraco va tancar les portes de manera definitiva el 21 de maig del 2017. El nou propietari, Alta Diamond Projects, va adquirir l’hotel de la cadena Husa, presidida per Joan Gaspar i ofegada pels deutes, que va haver de desprendre’s de diversos establiments. L’import de l’operació va ser d’aproximadament vuit milions d’euros.

Husa va iniciar la seva política de venda dels hotels de la cadena ja fa anys. Sense anar més lluny, el 2017 ja van deixar de pertànyer a la cadena establiments força coneguts com l’Husa Tuca (Vielha) i l’Husa Orri (Tredòs), als que es va afegir l’Imperial Tarraco. La crisi al Grup Husa es va iniciar a principis d’aquest segle i el 2011 es va vendre l’Hotel Palace Barcelona, el més emblemàtic de la família Gaspart, a uns inversors britànics pel preu de 68 milions d’euros. En aquesta ocasió, però, el Grup Husa es va quedar amb la gestió. Per aquelles dates, també es van posar a la venda l’antic Ritz, de Barcelona i l’Husa President Park, localitzat a Brussel·les. La cadena va arribar a tenir 120 hotels, repartits per Espanya, Andorra, Alemanya, Turquia, Argentina, Bèlgica, i Marroc.

Amb la nova propietat, l’alcalde Ballesteros confia que el futur hotel es converteixi «en una referència», com ho va ser l’Imperial Tarraco per espai de més de mig segle. A les seves habitacions es van hostatjar totes les personalitats polítiques i artístiques que durant dècades va visitar la ciutat.

Les obres comencen a ser visibles des de la Rambla Vella.

Ballesteros diu que el nou Imperial Tarraco obrirà en catorze mesosGerard Martí

tracking