Diari Més

Reconeixement

Una investigadora de l'ICIQ, una de les científiques mundials amb més projecció mundial

La Dra. Mónica H. Pérez-Temprano ha rebut aquest reconeixement de la mà de la prestigiosa revista Chemical & Engineering News

Mónica H. Pérez-Temprano ha rebut aquest reconeixement de la mà de la prestigiosa revista Chemical & Engineering News.

Una investigadora de l'ICIQ, una de les científiques mundials amb més projecció mundialCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Dra. Mónica Pérez-D'hora,groupleaderde l'Institut Català de Recerca Química (ICIQ), ha estat seleccionada com 1 dels 12 talents de l'any per la prestigiosa revistaChemical&EngineeringNews(C&EN) de laAmericanChemicalSociety(ACS). Des de 2015, la revista C&EN tria anualment a 12 prometedors joves químics procedents del món acadèmic i del sector industrial de tot el món. Els noms dels guardonats de 2018 s'han desvetllat aquesta matinada a la reunió anual de l'ACS a Boston, on els '12 talents' han presentatn la seva recerca en formatTEDTalk.

«Estic segura que aquest reconeixement internacional donarà una gran visibilitat a la nostra recerca, que el seu objectiu és resoldre grans reptes que encara són una incògnita per a la ciència, i a més contribuirà a inspirar a les generacions més joves», assegura Pérez-Temprano.

Els '12 talents', entre els quals es troba la Dra. Pérez-Temprano, han estat seleccionats per C&EN d'entre més de 350 nominats. Els factors de decisió en la selecció han estat estretament lligats a identificar aquells joves talents que busquen solucions als desafiaments que la pròpia C&EN descriu com «més problemàtics» dins del camp de la recerca química.

Mónica Pérez-Temprano és especialista en químicaorganometálica, i centra la seva recerca a entendre com ocorren diferents tipus de processos químics rellevants per a la síntesi de molècules orgàniques. El coneixement adquirit durant aquests estudis té el potencial de millorar velles reaccions i descobrir noves.

Es va incorporar a l'ICIQel 2015 a través delStartingCareerProgrammede l'Institut. Aquest programa té l'objectiu d'ajudar a joves investigadors excel·lents a formar el seu propi grup de recerca i començar així una carrera independent.

Es va llicenciar en Química per la Universitat de Valladolid en 2005 i es va doctorar ambSummaCumLaudeen 2011 en l'Institut UniversitariCINQUIMAde la mateixa ciutat, sota la supervisió dels professors PabloEspineti Juan A. Casessis. Al 2012, i fins a la seva incorporació a l'ICIQ, va passar a formar part del grup de recerca de la Prof.MelanieSanfordde la Universitat deMíchigan, considerat com un dels millors grups especialitzats en químicaorganometálica.

tracking