Diari Més

Successos

Desarticulat un grup criminal que va assaltar un camió a punta de pistola a Navarra

En el marc de la investigació s'ha registrat un domicili de Tarragona i va ser aquí on els Mossos d'Esquadra van trobar el camió

La Guàrdia Civil contínua amb la investigació per esclarir la procedència dels diners.

La Guàrdia Civil troba 10.000 euros que algú va llançar a la cuneta de la carretera davant d'un controlCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació «Malua» duta a terme en diverses comunitats autònomes, ha desarticulat un grup criminal acusat d'un delicte de robatori amb violència mitjançant l'ús d'arma curta de foc a un camió a Navarra.

En el marc de la investigació s'han realitzat registres en tres domicilis, dos a Almeria i un a Tarragona, han estat detingudes tres persones de 21, 42 i 55 anys i investigades dues més com a presumptes autores de sengles delictes de robatori amb violència i intimidació, pertinença a grup criminal, tinença il·lícita d'armes i detenció il·legal.

Els detinguts, segons informa al Guàrdia Civil en un comunicat, comptaven amb nombrosos antecedents per delictes violents i eren especialistes en «bolcades» per robar droga a tercers.

Segons la font esmentada, la matinada del passat dia 1 de desembre, la Guàrdia Civil va tenir coneixement d'un assalt a un camió a punta de pistola als voltants de l'autopista AP-15, al terme municipal de Marcilla.

El robatori el van perpetrar quatre persones, abillades amb armilles reflectores, que es van fer passar per treballadors de conservació de carreteres, i van obligar a parar el camió creuant un cotxe a la carretera.

A continuació dos d'ells es van acostar a la finestreta del conductor i li van dir que aquella carretera estava tallada per obres, i immediatament després, el van forçar a sortir del vehicle, tirant-lo a terra i colpejant-lo amb força, produint-li lesions de caràcter greu.

Amb «gran violència» el van introduir en la part de darrere del turisme, on mentre l'apuntaven amb una pistola, el van desvestir i el van deixar abandonat.

Posteriorment es van emportar els dos vehicles, així com més de 2.000 euros en efectiu que la víctima tenia per a despeses del viatge que anava a fer fins a Anglaterra. Els Mossos d'Esquadra van recuperar el camió a la província de Tarragona.

La Guàrdia Civil va poder identificar la ruta seguida pel camió i pels dos turismes i va obtenir imatges dels autors, a l'hora que va constatar que havien utilitzat diverses línies telefòniques donades d'alta sense nom o amb dades fictícies, ja que comptaven amb l'ajuda de l'encarregat d'un locutori d'Almeria, que infringia l'obligació de registrar les veritables identitats dels titulars.

El grup utilitzava nombroses mesures de seguretat per dificultar la labor policial com contravigilàncies, cotxes llançadora, utilització de telefonia sense registre i inhibidors GPS.

El Jutjat d'Instrucció núm. 1 de Tafalla ha cursat dues Ordres Europees de Detenció i Entrega (OEDE) per a la localització i posada a disposició judicial de dues persones, de nacionalitat romanesa i espanyola respectivament, per la seva participació en els fets.

L'operació ha estat duta a terme per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Navarra, en col·laboració amb les Unitats de Policia Judicial de Tarragona i Almeria i els Grups de Reserva i Seguretat de Sevilla i València.

tracking