Diari Més

Economia

Ikea valora l'opció d'obrir una botiga en un espai cèntric de la ciutat

L’Ajuntament estima que, abans de dos mesos, la multinacional sueca haurà decidit el model que escull per instal·lar-se a Tarragona

Exterior del centre logístic que la multinacional Ikea té a la ciutat de Valls.

Ikea valora l'opció d'obrir una botiga en un espai cèntric de la ciutatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els canvis que s’estan produint en les activitats comercials ha dut a la multinacional sueca Ikea a plantejar-se el seu model empresarial actual. L’Ajuntament de Tarragona creu possible que, en el decurs dels pròxims dos mesos, Ikea informi el municipi de la seva decisió respecte del sistema que, finalment, implantarà a la ciutat, va informar ahir a aquesta redacció l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

Des de fa uns mesos, Ikea valora mantenir el format de gran superfície que ha planificat per Tarragona, com el que en principi va decidir ubicar a Campclar, establir un sistema mixt de l’estil de gran establiment urbà o obrir una botiga al centre de la ciutat, com ha fet en altres indrets. Ballesteros va informar que la multinacional sueca «està en plena fase de reflexió», abans de decantar-se per un dels tres models sobre els quals treballa.

Ikea ja ha obert botigues en espais destacables de ciutats. A Madrid, té un punt de venda al carrer Serrano, el de més alt nivell comercial de la capital de l’Estat, mentre que disposa de botiga a l’Hospitalitat de Llobregat (Gran Via) i, el passat dimecres, va inaugurar una a Badalona. En el cas de Madrid, la botiga està especialitzada en la venda de dormitoris. No es descarta, per tant, que a Tarragona pugui decantar-se per aquesta opció, tot i que l’empresa manté un absolut hermetisme sobre aquesta qüestió.

El passat 23 de juliol, i preguntada per aquesta redacció per un possible canvi d’estratègia comercial, Ikea va informar que l’empresa «segueix interessada en tenir una botiga a Tarragona i ho farà tan aviat com sigui possible». Per la seva banda, l’alcalde Ballesteros ja va avançar a Diari Més l’11 de juny passat que no descartava que la multinacional sueca «vulgui replantejar el projecte inicial», ja que han passat anys des que va decidir instal·lar-se a Tarragona. Des de llavors, «hi ha coses que han canviat».

En aquest context, l’alcalde va recordar que «empreses com Amazon venen mobles», per la qual cosa Ikea «s’ha de posar al dia». Ahir, Ballesteros va comentar que, per part de l’Ajuntament, «la feina està feta», i va expressar el seu convenciment que «Ikea vindrà a Tarragona», amb independència del model model comercial que implanti.

Per altra banda, cal recordar que, recentment, Ikea ha obert un nou punt de recollida de comandes a Constantí. El servei de Click&Collect permet als clients recollir les compres fetes a través de la seva web o a una botiga física.

El punt de venda és gestionat per l’empresa Sama, un dels socis d’Ikea que realitza els serveis de transport, instal·lació i muntatge. El preu per utilitzar aquest servei de recollida es d’un total de 29 euros.

Des del 2012

La primera notícia de l’interès d’Ikea que obrir un establiment a Tarragona és de l’any 2012. Des de llavors, diversos contratemps han retardat el projecte, entre els quals recursos plantejats per propietaris de terrenys que ja s’han resolt judicialment.

L’alcalde va subratllar ahir que Ikea estarà en condicions d’iniciar les obres en el moment que decideixi fer el projecte de Campclar, «ja que tot està a punt perquè les dugui a terme».

tracking